Uusi eläinsairaala Evidensia Vettori avataan Raision Purokadulle ensi keväänä

RAISIO. Evidensian Turun ja Raision eläinlääkäriasemat yhdistävät voimansa. Uusiin tiloihin Raisioon avataan keväällä 2018 Turun seudun suurin pieneläinsairaala. Rakennustyöt on aloitettu osoitteessa Purokatu 3.

Uutta Evidensia Vettoria johtaa pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Mikael Granholm.

– Evidensia Vettori tarjoaa lemmikeille koko hoitoketjun ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta ensiapuun, vaativiin toimenpiteisiin ja kuntoutukseen. Palvelemme laajoin aukioloajoin ja leikkaussalipotilaat ja tehohoitoa vaativat potilaat voivat tarvittaessa jäädä hoitoon ympäri vuorokauden, kertoo Granholm.

Uudessa eläinsairaalassa potilaiden hoidosta vastaa Evidensian Raision ja Turun eläinlääkäriasemilta tuttu, osaavista eläinlääkäreistä, hoitajista ja asiakaspalvelijoista koostuva hoitotiimi.

– Henkilökuntamme on pysynyt pitkälti samana jo kymmenen vuotta, ja olemme kokenut, hyvin yhteen hitsautunut tiimi, jolle on ensisijaisen tärkeää tarjota eläimille aina laadukasta, yksilöllistä hoitoa, Granholm sanoo.

Uudessa eläinsairaalassa hoitotiloja on yli 900 neliömetriä ja potilaita vastaanottavat asiantuntevat eläinlääkärit, joilla on erityisosaamista muun muassa ortopediassa, hammashoidoissa, sisätaudeissa, iho- ja silmäsairauksissa sekä sydänsairauksissa.

– Teemme ortopedisia tutkimuksia ja leikkauksia kahden eläinlääkärin voimin huippuolosuhteissa huippudiagnostiikalla. Pystymme sairaalaolosuhteissa tarjoamaan nopean hoidon akuuttia apua vaativille, esimerkiksi onnettomuuteen joutuneille tai halvaantuneille potilaille. Käytössämme ovat muun muassa CT- eli tietokonetomografialaite, niveltähystyslaitteisto, kattava ortopedinen välineistö sekä ortopedinen leikkaussali, Granholm kertoo.

Sisätautipotilaiden hoitoa tukee Suomen mittakaavassa hyvin kattava diagnostiikkavälineistö: laadukkaat röntgen- ja ultraäänikuvantamislaitteet, CT-laite, tähystyslaitteisto ja oma laboratorio.

Myös hygieniaan kiinnitetään Evidensia Vettorissa erityistä huomiota.

– Uuden sairaalan tilat on suunniteltu niin, että infektiopotilaat, jotka voivat olla tartuntavaarana muille, voidaan hoitaa erillisissä tiloissa, Granholm kertoo.