Nousiaisissa järjestetään hyväntekeväisyysjoulukonsertti vähävaraisten lasten hyväksi

NousisKot-lauluryhmä esittää joulukonsertissa Jouluyön hymnin, Tähtiyön ja Joulun taivas tähtineen -kappaleet. NousisKot ovat joulumielellä ja lähtevät mielellään mukaan hyvän asian puolesta. ”Parin viikon takaiseen konserttiin Lemun kirkossa olimme jo harjoitelleet ohjelmaa, joten nyt on mukava päästä mukaan myös oman kunnan jouluiseen konserttiin”, ryhmä sanoo.

NOUSIAINEN. Nousiaisten kirkossa järjestetään sunnuntaina 10. joulukuuta kello 18 hyväntekeväisyysjoulukonsertti. Konserttiin on 10 euron ohjelmamaksu. Ohjelmamaksutulot ja muut hankkeen myötä saatavat lahjoitukset käytetään lyhentämättöminä Nousiaisissa asuvien vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Kaikki esiintyjät tulevat konserttiin talkoohengellä.

– Ostamme saaduilla rahoilla lelulahjakortteja, jotka kunnan sosiaalitoimi ja seurakunnan diakoniatyö toimittavat perille niihin perheisiin, joissa apua tarvitaan, kertoo hankkeen puuhamies Juha Aavikko, joka on myös yksi konsertin esiintyjistä.

Aavikon lisäksi konsertissa esiintyy maskulainen Arto Nuotio ja paikallinen NousisKot lauluryhmä. Säestäjinä toimivat Hilla Ketola, Suvi Laine, Hannu Hiltula ja Antti Virtanen. Konsertissa tullaan kuulemaan kunnon kattaus joululauluja – sekä perinteisempiä että uudempia ja harvinaisempia. Järjestelyistä vastaa MLL ja seurakunta.

Jouluinen hyväntekeväisyyskonsertti järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna hyvällä menestyksellä.

– Nyt voidaan puhua jo perinteestä, koska kyseessä on jo toinen kerta. Idea lähti siitä, kun olen tässä seurannut ympärillä olevia lapsia ja maailman menoa yleensäkin. Haluaisin, että Nousiaisissa jokainen lapsi saisi jouluna vähintään yhden paketin. Viime vuonna yritykset tekivät paljon lahjoituksia. Yhteensä lahjakortteja ostettiin useammalla tuhannella eurolla. Saimme lahjojen saajilta niin hienon palautteen, että halusimme järjestää konsertin uudelleen tänä vuonna, kertoo Aavikko.

– Haluamme jo etukäteen kiittää kaikkia esiintyjiä ja lahjoittajia sekä tulevaa yleisöä osallistumisesta hyvän asian puolesta, Aavikko päättää.

Janica Vilen