Lisätty todellisuus toi eksoottiset eläimet Raision Kauppakeskus Myllyyn

Turussa ja Salossa toimivan Broomu Digitals Oy:n AR-seikkailu tuo eksoottisia eläimiä Raision Kauppakeskus Myllyn käytäville vuoden kiireisimmän ajan iloksi. Kuva: Broomu Digitals Oy / AAVA AR -sovellus.

RAISIO. Raision Kauppakeskus Myllyssä on voinut 11. joulukuuta alkaen hypätä lisätyn todellisuuden (Augmented Reality / AR) seikkailuun. Seikkailu herättää eksoottisia eläimiä eloon keskelle kauppakeskusta vuoden kiireisimmän ajan iloksi. Eläimiä pääsee ihailemaan mobiililaitteen näytön kautta ja niiden kanssa voi myös ottaa yhteiskuvia.

Vuosi sitten perustetun turkulaisen Broomu Digitals Oy:n toimitusjohtaja Tuukka Kahila kertoo, että yritys on kuluneen vuoden aikana kehittänyt omia tuoteinnovaatioitaan lisätyn todellisuuden kasvaville markkinoille.

– Halusimme toteuttaa hienon projektin ja näyttää koko Suomelle, sekä luonnollisesti meidän omalle talousalueelle, minkälaista osaamista täältä löytyy. Kauppakeskus Mylly on täydellinen paikka uuden konseptin lanseeraukselle, sillä asiakasvirrat ovat jo valmiina. Tässä kohtaa asiakas oli rohkea ja uudistushaluinen, Kahila lisää.

Digitaalinen AR-sisältö tuodaan Broomu Digitals Oy:n AAVA AR -sovelluksen avulla esille. Julkaisu on samalla täysin uudenlaisen sovellusalustan virallinen lanseeraus markkinoille.

– Lisätyn todellisuuden sovelluksiin ja uudenlaisiin AR-pelehin erikoistuneena kasvuyrityksenä emme ole törmänneet Suomessa tai edes Pohjoismaissa vastaavanlaiseen tuotteeseen. Maailmalla on muutamia esimerkkejä vähän samaan tapaan, mutta ne ovat todella isojen brändien tekemiä. Tässä oikeastaan tulee juuri ne meidän sovellusalustan mahdollistamat asiat esille hyvin: Pystymme tekemään maailmanluokan sisältöjä varsin joustavasti, Kahila toteaa.

Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Kati Kivimäen mukaan kauppakeskus haluaa tukea alueen yrityksien kehitystä ja tarjota tiloja myös uudenlaisille toimijoille.

– Edelläkävijyys myös digitaalisissa ratkaisuissa on meille tärkeää. Haluamme tuoda asiakkaillemme elämyksiä ja palvella heitä entistä paremmin, sanoo Kivimäki.

AR eli lisätty todellisuus tarkoittaa digitaalista näkymää, joka aukeaa yleensä mobiililaitetta käyttäen todelliseen ympäristöön. AR on yksi digitaalisista suurista trendeistä, jonka käyttö ja kaupalliset markkinat tulevat kasvamaan nopeasti lähivuosina erilaisissa käyttötarkoituksissa.

– AR tulee muuttamaan maailmaa valtavasti lähivuosina, ja me haluamme olla murroksen edelläkävijöitä. Meitä kiehtoo erityisesti AR:n avaama uudenlainen mobiilipelaamisen mahdollisuus, jossa pelaamisesta saadaan entistä sosiaalisempi kokemus. Maailman suurin start up -tapahtuma Slush oli meille hieno kokemus ja vahvistus sille, että olemme oikealla tiellä. Saimme hurjasti kontakteja ja näkyvyyttä meidän esillä olleille tuotteille AAVA AR -sovellukselle ja Battle Hammer AR -pelille, iloitsee Tuukka Kahila.

Katariina Mäkinen-Önsoy