Kamux avasi Krossiin uuden myymälän

Kaarinan Kamuxin myyjät Tero Kaukonen (vas.), Jarno Koskinen, myyntipäällikkö Vesa Halminen ja aluepäällikkö Jani Saarinen uskovat, että Kamuxin menestyksen takana on avoin ja helppo kauppatilanne.

KAARINA. Kaarinan Länsi-Krossissa avattiin 6. marraskuuta vaihtoautoihin keskittyvä Kamux-myymälä. Kyseessä on Kamuxin 41. myymälä Suomessa. Lisäksi kamuxilla on kymmenen liikettä Ruotsissa ja kaksi Saksassa.

Kaarinan Kamuxin myyntipäällikkö Vesa Halmisen mukaan uudella avauksella pyritään vahvistamaan Kamuxin markkina-asemaa koko Varsinais-Suomessa.

– Meillä on ollut liikkeet jo Raisiossa, Salossa ja Turussa. Nyt haetaan pontta lisää Kaarinasta, hän sanoo.

Krossiin myymälä ei päätynyt sattumalta.

– Krossi kehittyy nyt hirveetä vauhtia. Suunta on hieno ja alueen kiinnostavuus lisääntyy koko ajan valtavasti. Sadan metrin säteellä voi tehdä kauppaa ties mistä. Kaarinassa on reilut 30 000 asukasta, Krossissa on hyvät kulkuyhteydet ja lisäksi hyvät mahdollisuudet yhteistyölle muiden yritysten kanssa. Uskomme, että alueella liikehdintä lisääntyy vain entisestään, Kamuxin aluepäällikkö Jani Saarinen listaa Krossin vetovoimatekijöitä.

Kamux keskittyy käytettyjen auton myyntiin ja ostamiseen – sekä rahoittamiseen ja toimittamiseen. Kamux vie nimittäin auton tarvittaessa vaikka asiakkaan kotiin.

– Itsekin elän nyt ruuhkavuosia ja ymmärrän hyvin, että välillä on aika haastavaa tehdä isompia hankintoja paikan päällä liikkeessä virka-aikaan, selittää Saarinen.

Huollot tehdään yhteistyökumppaneiden kautta ja niitäkin Krossissa riittää.

– Yritämme aina käyttää paikallisia palveluja, Saarinen kertoo. Kamux toimii samoissa tiloissa Vihrkosken venemyynnin kanssa Varastomiehenkadulla. Myös Motonetin avausta Krossiin odotetaan Kamuxissa innolla. Positiivista on myös rengasliikkeen ja katsastusaseman sijainti naapurissa.

Ensimmäinen kuukausi on sujunut Saarisen mukaan hyvin. Tällä hetkellä Kaarinan valikoimasta löytyy 50 autoa, mutta pihan myyntialuetta on mahdollista kasvattaa vielä.

– Myynnissä on kuitenkin yli 3 000 auton valikoima, sillä on olemassa vain yksi Kamux. Jos asiakkaan tarpeisiin sopii parhaiten auto, joka sijaitsee Kuopiossa, niin me selvitämme asiakkaalle tässä ja nyt kaikki oleelliset asiat. Sitten katsotaan asiakkaan vaihdossa antama auto läpi ja tehdään kaupat. Toimitamme auton perille, parhaimmillaan jopa seuraavana päivänä, Saarinen lupaa.

Suomalaiset arvostavat käytettyä autoa hankittaessa tarkkaa huoltohistoriaa, kuntotarkastusta ja myyjän vastuuta reklamaatiossa.

– Avoimuus ja helppous ovat vaihtoautomyynnin kulmakivet, tiivistää Halminen. Hänen mukaansa vaihtoautokaupan suhdannetilanne on vakaa ja usko tulevaisuuteen on vankka.

Ensimmäinen Kamux-autoliike aloitti toimintansa vuonna 2003 Hämeenlinnassa. Yhtiö on myynyt perustamisensa jälkeen yli 150 000 käytettyä autoa. Kamuxin liikevaihto nousi 405 miljoonaan euroon vuonna 2016. Yhtiön palveluksessa on keskimäärin 300 työntekijää. Kamuxin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.

Janica Vilen