27-reikäiseksi kentäksi laajentunut Kankaisten Golfpuisto Oy valittiin Maskun vuoden yritykseksi

Golf-yhtiö, joka kulkee omia polkujaan

Kankaisten Golfpuisto Oy:n toimitusjohtaja Heikki Koskilahti on enemmän kuin tyytyväinen valmistuneeseen golfkentän laajennukseen. Uudet väylät lisäävät peliaikoja osakkaille ja jäsenille, sekä tuovat lisää monipuolisuutta ja haasteellisuutta kenttään.

MASKU. Samalla, kun monilla varsinaissuomalaisilla golfklubeilla pähkäillään, mistä pitäisi säästää, Kankaisten Golfpuisto laajensi kenttäänsä 18-reikäisestä 27-reikäiseksi. Miljoonainvestointi takaa ensi vuonna pelaajille ruuhkattomampaa pelaamista, enemmän peliaikoja ja monipuolisemman, vaihtelevan kentän. Rohkea toiminta toi myös Maskun kunnan valinnan vuoden yritykseksi.

– Oikein hieno tunnustus Maskun kunnalta, kiittelee Kankaisten Golfpuisto Oy:n toimitusjohtaja Heikki Koskilahti valinnasta.

– Maskun kuntaa sopii kiitellä muutenkin, sillä yhteistyömme on ollut mitä mainiointa, ainakin minun seitsemän vuoden aikanani täällä Kankaisissa.

Laajennus oli monen työteliään vuoden tulos

Koskilahti aloitti Golfpuiston toimitusjohtajana ja Kankaisten Golf ry:n toiminnanjohtajana vuonna 2011. Mies pääsi välittömästi mukaan kenttälaajennushankkeeseen, jota suunniteltiin reilut kuusi vuotta sitten jo täyttä häkää.

– Olihan siinä aluksi aivan hirveä paperisota. Lausuntoja, selvityksiä, tutkimuksia… Mutta yhteistyökumppanit, kunta ja maanomistaja, olivat koko ajan myötämielisiä, ja saimme hankkeen rullaamaan, kertoo Koskilahti.

Yhdeksän uutta väylää avattiin tänä syksynä. Kentän toimitusjohtajalle laajennuksen avaaminen on aina jännä paikka, sillä ikinä ei voi sataprosenttisen varmasti tietää, mitä pelaajat uusistä väylistä ajattelevat – ei, vaikka ne on suunnitellut yksi Suomen arvostetuimmista golfkenttien arkkitehdeista, Lassi-Pekka Tilander.

– Pelaajat antoivat välittömästi erittäin positiivista palautetta. Uudet väylät koettiin vaihteleviksi, näyttäviksi ja muodokkaiksi, myhäilee tyytyväinen toimitusjohtaja.

Tulevalla kaudella Kankaisissa on kolme ysiä, joiden pelijärjestystä voidaan vaihdella – kaksi pelataan yhdistelmänä, josta koostuu normaali 18 reiän kierros, ja jäljelle jäävää ysiä pelataan tietenkin 9-reiän omana ”kenttänään”.

– Kenttämme on nyt todella monipuolinen, pelaajat sopivalla tavalla haastava kokonaisuus. Uusissa väylissä on näyttäviä, korkealta avattavia väyliä sekä esimerkiksi klubitiiltäkin reilusti yli 500-metrinen parvitonen, kertoo Koskilahti.

Todellakin, kenttäkarttaa tarkasteltaessa on helppo todeta, ettei toimitusjohtaja turhaan kenttäänsä kehu. Uudet väylät, joista viisi on Kartano-nimisessä ysissä, ja neljä Puisto-nimeä kantavassa ysissä, ovat enimmäkseen links-tyyppisiä, kumpuilevia väyliä. Korkeus- ja pituuseroja löytyy siinä määrin, että pelaajalle kuin pelaajalle tulee sopivasti haastetta – kunhan malttaa pelata itselleen oikealta tiipaikalta.

– Laajennuksen ansiosta pystymme entistä paremmin edistämään liikunnan harrastamista alueella, ja tarjoamme myös kilpapelaajille haastavan kentän, toteaa Koskilahti.

Varsinais-Suomen Yrittäjät jakoivat tunnustuksia

Kankaisten Golfpuisto Oy:n palkinto jaettiin Maskun kunnan itsenäisyyspäivänä juhlassa. Myös Varsinais-Suomen Yrittäjät jakoivat tunnustuksia itsenäisyyspäivänä.

Paikallisten yrittäjäyhdistysten ehdotuksien mukaisesti alueemme kuntakohtaiset vuoden 2017 yrittäjäpalkinnot jaettiin maskulaiselle Turun Asennusteam Oy:lle, mynämäkeläiselle Metsäkuljetus Heino & Uusitalo Oy:lle, naantalilaiselle Naantalin Rakennuspuu Oy:lle, nousiaislaiselle Kotipellon Puutarhalle, rymättyläläiselle Symotic Oy:lle, raisiolaiselle Keilaraisio Oy Erikssonille ja ruskolaiselle KR-Timpraukselle.

Timanttiristejä pitkästä yrittäjäurasta saivat Risto Viitasalo Nousiaisista, Markku Ketonen Raisiosta ja Orvokki Ketonen Raisiosta.

Marko Vuosjoki