Ruskon nuorisovaltuusto valitaan 28.11.

RUSKO. Ruskon nuorisovaltuuston jäsenet valitaan vuosiksi 2018–2019 vaalilla, joka järjestetään tiistaina 28.11.2017 Maunun koululla sekä Ruskon nuorisotalolla kello 16–18. Vaaleihin voivat asettua ehdolle ja vaaleissa voivat äänestää kaikki ruskolaiset tänä vuonna 13–17- vuotta täyttävät nuoret.

Ehdokasasettelu on nyt käynnissä. Valtuustoon haluavat nuoret saavat ilmoittautumislomakkeita nuorisotaloilta, kirjastoista ja Maunun koululta tai kunnan verkkosivuilta. Lomake palautetaan kunnan nuoriso-ohjaajalle tai Ruskon tai Vahdon kirjaston palvelutiskille viimeistään perjantaina 17.11.2017.

Valituille pidetään perehdytyskoulutus ja järjestäytymiskokous tammikuussa 2018. Jos ehdokkaita ilmoittautuu alle 10, ei vaalia järjestetä, vaan kaikki ilmoittautuneet otetaan mukaan nuorisovaltuustoon.

Nuorisovaltuusto (nuva) on nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii ruskolaisten nuorten etuja ja ideoita ajaen. Nuorisovaltuusto voi muun muassa tehdä aloitteita sekä kannanottoja kunnan päätöksentekoon sekä suunnitella ja järjestää erilaista toimintaa ja tapahtumia.