Raisiossa vietetään Hämärän kaupan iltaa 8.11.

Kuvassa Raision torin kello on puoli viisi, eikä keskustassa näy enää ketään. Tähän halutaan nyt muutos ja sitä muutosta lähtee toteuttamaan Raisiokeskuksen yrittäjäyhdistys.

RAISIO. Keskiviikkona 8. marraskuuta vietetään Raision keskustassa Hämärän kaupan iltaa, jolloin keskustan erikoisliikkeet pidentävät aukioloaikojaan ja palvelevat kello 21 asti. Hämärän kaupan iltaa koordinoi Raisiokeskuksen yrittäjäyhdistys, jonka puheenjohtaja Jukka Liukas on jo pitkään toivonut Raision keskustan vilkastuvan. Tällä hetkellä keskusta alkaa hiljentyä jo viiden maissa.

– Tarkoitus on lisätä mielenkiintoa Raision keskustaa kohtaan. Onhan täällä iltaisin aina ruokakaupat, apteekit, ravintolat ja kuntotalo auki, mutta erikoisliikkeiden aukiololla toivomme saavamme keskustaan lisää eloa. Tämä on kuitenkin vain yksi tapahtuma. Pidemmällä tähtäimellä tarvitsisimme Raision keskustan iltoihin jotain jatkuvaa sirkushuvia, Liukas pohtii.

Hän on myös yhteistyössä muiden kaupunkien yrittäjien kanssa pohtinut globaalia suuntaa, jossa kaupunkien keskustat hiljenevät ja ihmiset kuluttavat yhä enemmän aikaansa kauppakeskuksissa.

– Nyt kun Raision keskustassa on tehty hyvä facelift, niin tilanne kannattaisi hyödyntää. Tänne on hyvät tuloyhteydet monesta suunnasta. Kameravalvonnan myötä keskusta on nyt iltaisin myös turvallisempi. Ja ilmaista parkkitilaakin on paljon, kunhan muistaa parkkikiekon, Liukas pohtii.

Mukana on Raisiokeskuksen yrittäjäyhdistyksen 80 yrityksestä noin neljännes. Auki olevat liikkeet merkataan lyhdyillä ja luvassa on reiluja tarjouksia, jotka ovat voimassa vain yhden illan.

– Esimerkiksi lahjakorttitarjouksia on paljon tulevaa isänpäivää ajatellen, Liukas vinkkaa.

Hämärän kaupan ilta haluttiin järjestää keskellä viikkoa, jotta mahdollisimman moni tulisi paikalle.

– Perjantaisin monella on kiire ruokakaupan kautta kotiin viikonlopun viettoon. Keskiviikkona toivomme, että asiakkaat tulevat ajan kanssa etsimään tarjouksia. Kauppiaat puolestaan saavat Hämärän kaupan illasta hyvää harjoitusta aktiivisen tarjouskaupan tekoon, Liukas sanoo.

Janica Vilen