Naantalin isänpäiväkonsertti vietetään Suomi100-hengessä

Kaivokatu Swing Band solisteineen. Vasemmalta Reijo Ahola, Matti Mäntylä, Timo Havia, Kristina Raudanen, Kristian Lakari ja Matti Lakari.

NAANTALI. Naantalin Kristoffer-salissa järjestetään maksullinen isänpäiväkonsertti 12. marraskuuta kello 19. Väliaikoineen pari tuntia kestävän ohjelmiston on koonnut ja sovittanut Kaivokatu Swing Bandin johtaja Matti Lakari.

– Oli yllättävää, miten moniin rooleihin isät on saatu mahtumaan niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin kappaleissa. Koska tällaisia sävelmiä on valtava määrä, eikä niitä voi kaikkia yhdessä konsertissa esittää. Siksi niistä on koottu sekä kevyitä että vakavia potpureita ja sikermiä, Lakari toteaa.

Kaiken kaikkiaan konsertissa kuullaan joko osittain tai kokonaan yli 50 musiikkikappaletta. Kaivokatu Swing Bandin vierailevana laulusolistina kuullaan Naantalin musiikkiopiston laulunopettajaa Kristina Raudasta, jonka lisäksi konsertissa laulavat Reijo Ahola ja Matti Mäntylä. Ahola soittaa orkesterissa myös rumpuja. Muusta säestyksestä vastaavat Kristian Lakari (klarinetti, huilu, tenorisaksofoni), Matti Lakari (piano) ja Timo Havia (kontrabasso).

Konsertin järjestävät Kaivokatu Swing Band ja Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut. Konsertti on jatkoa viime toukokuussa Suomalaisen kulttuurin päivänä Naantalissa järjestetylle musiikkitapahtumalle, jonka salintäyteinen yleisö otti lämpimästi vastaan. Samalla se jatkaa jo tuolloin vahvasti esillä ollutta Suomi 100 –teemaa: traditionaalisten kansanlaulujen ja sodan ajan iskelmien kautta edetään nykyrytmeihin. Osa kappaleista kuultiin jo toukokuisessa konsertissa, mutta luvassa on paljon uusiakin, isänpäivään sopivia.