Raision kirjastotalon vitriineissä Anna- ja Toivo-nukkeja, jotka voivat pelastaa henkiä

RAISIO. Raision Kirjastotalon Aulagallerian vitriineissä on 21. joulukuuta asti esillä UNICEFin vapaehtoisten tekemiä Anna- ja Toivo-nukkeja. UNICEF-nukke on käsityönä tehty yksilöllinen koristenukke, joka edustaa tekijänsä valitsemaa kansallisuutta. Jokaisella nukella on henkilökortti, johon tekijä on täyttänyt nuken henkilötiedot sekä omat yhteystietonsa. Nuket ovat rekisteröityjä toisin kuin monet maailman oikeista lapsista.

Nuket myydään näyttelyn jälkeen ja niistä saadut rahat lahjoitetaan rokotusohjelmiin sekä lasten terveyttä, koulutusta ja suojelua edistävään työhön. Nuken minimihinta on 20 euroa ja niitä voi varata näyttelystä jo ennakkoon. Nukke on koristenukke, joka ei sovellu alle 14-vuotiaalle.

Ensimmäinen UNICEF-nukke tehtiin Italiassa vuonna 1988. Suomessa nukkekampanja käynnistyi vuonna 2002. Suomalaisten tekemät UNICEF-nuket ovat keränneet maailman lapsille varoja jo yli 800 000 euroa.