Koululaiset pohtivat rauhan tulevaisuutta julistekilpailussa

Kaikkiin lasten kansainvälisen rauhanjulistekilpailun töihin ehtii tutustua Turun pääkirjaston Stoori-osastolla 30. marraskuuta asti. Kuva: Hannele Tanner-Penttilä.

Sauvon koulukeskuksen voittajatyön piirsi 13-vuotias Elias Luoma. Valtakunnalliseen kisaan puolestaan matkasi 12-vuotiaan loimaalaisen Jenny-Stina Saarikon juliste. Kaikkiin kilpailutöihin ehtii tutustua Turun pääkirjaston Stoori-osastolla 30. marraskuuta asti.

LAPSET JA NUORET. Turun pääkirjaston Stoori-osastolla on esillä marraskuun ajan kansainvälisen lasten rauhanjulistekilpailun töiden näyttely, jossa on mukana oppilastöitä muun muassa Sauvosta, Somerolta ja Turusta.

Järjestäjätaho Lions-piiri MD 107A valitsi lauantaina 18. marraskuuta aluekilpailun voittoon 12-vuotiaan loimaalaisen Jenny-Stina Saarikon työn. Joulukuun aikana julistettava valtakunnallisen kilpailun voittajatyö lähetetään Suomen edustajana kansainväliseen loppukilpailuun Yhdysvaltoihin. Kansainvälisen kilpailun voittaja ratkaistaan puolestaan helmikuuhun 2018 mennessä.

– Kauden 2017–2018 rauhanjulistekilpailun teema on Rauhan tulevaisuus. Kilpailu on suunnattu 11–13 -vuotiaille. Kilpailuun osallistuu vuosittain noin 450 000 lasta ympäri maailman, rauhanjulistekilpailun johtaja Hannele Tanner-Penttilä kertoo.

“Ihminen tarvitsee päämäärän elämäänsä. Rauhan pitäisi olla koko ihmiskunnan” kuuluvat sauvolaisen Elias Luoman kilpailutyön saatesanat.

Sauvon koulukeskuksesta paikalliseksi voittajatyöksi valittiin 13-vuotiaan Elias Luoman juliste. Sauvossa kilpailuun osallistui kaikkiaan 45 oppilasta.

– Ihminen tarvitsee päämäärän elämäänsä. Rauhan pitäisi olla koko ihmiskunnan, kuuluvat Elias Luoman saatesanat teoksensa yhteydessä.

Viimeisen 30 vuoden aikana lionsklubit eri puolilla maailmaa ovat sponsoroineet lioninen kansainvälisiä rauhanjulistekilpailuita paikallisissa kouluissa ja nuorisoryhmissä. Sponsorointi käytännössä tarkoittaa, että paikallinen lionsklubi etsii opettajan ja koulun, missä opettaja ottaa ohjatakseen oppilaiden kilpailutyön kaikkialle maailmaan toimitettujen samansisältöisten ohjeiden mukaan. Kansainvälinen lionsklubien järjestö sponsoroi kilpailua korostaakseen maailmanrauhan merkitystä maailman kaikille nuorille. Kilpailu kannustaa nuoria ympäri maailmaa ilmaisemaan näkemyksiään rauhasta.

Katariina Mäkinen-Önsoy