Vilhelm Junnila hakee perussuomalaisten piirijohtajaksi

NAANTALI. Naantalilainen kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Vilhelm Junnila hakee perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi. Uusi puheenjohtaja valitaan 18. marraskuuta Paimiossa. Perussuomalaisten paikallisyhdistysten valitsemat piirikokousedustajat toimivat äänioikeutettuina syyskokouksessa.

– Puoluekokouksen jälkeinen tilanne on selkeytynyt ja lujittanut yhteishenkeä. Haluan toteuttaa kenttäväen tahtoa myös piiritoiminnassa ja olen eri luottamustehtävistä luopumalla huolehtinut aikani riittävyydestä, jotta voin hoitaa homman kunnialla, Junnila toteaa.

Junnilan mukaan perussuomalaiset haluavat tuoreempaa visiota ja avoimempaa päätöksentekoa.

– Puolueen on otettava askel eteenpäin myös paikallis- ja maakuntatasolla. Puheenjohtajan ei tule päättää muiden puolesta, vaan toteuttaa kenttäväen ja äänestäjien tahdon mukaista politiikkaa. Se tarkoittaa selkeitä tavoitteita ja päätöksenteon läpinäkyvyyttä kenttäväkeä kohtaan, hän sanoo.

Naantalin kaupunginhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimiva Junnila kasvatti kannatustaan kevään kuntavaaleissa. Viime eduskuntavaaleissa hän jäi ensimmäiselle varasijalle Varsinais-Suomen vaalipiirissä. Hän toimii kansanedustaja ja hallintovaliokunnan puheenjohtaja Juho Eerolan avustajana eduskunnassa sekä Naantalin Matkailu Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Varsinais-Suomen PS-Nuoret ovat jo ilmoittaneet tukensa Junnilalle. Yhdistyksen hallitus teki päätöksen järjestäytymiskokouksessaan yksimielisesti.

– PS-Nuorille on tärkeää, että nuorisojärjestö ja puolue tekevät tiivistä yhteistyötä. Varsinais-Suomen PS-Nuoret on tehnyt jo paikallisyhdistysten kanssa paljon, mutta kehittämisen varaa olisi etenkin piiritasolle siirtyessä. Junnila on toiminut sekä nuorisojärjestössä että puolueessa pitkään, joten uskomme, että hänen valintansa edesauttaisi yhteistyötä, arvioi Varsinais-Suomen PS-Nuorten puheenjohtaja Jessica Vahtera.