Raisiossa kuullaan sunnuntaina reformaatiokonsertti

RAISIO. Sunnuntaina 29. lokakuuta skotlantilainen trumpetisti William Thorburn, walesilainen urkuri ja Raision seurakunnan johtava kanttori Stephen Evans sekä itäsuomalainen sopraano Hanna Ekblom konsertoivat Raision kirkossa reformaatioviikon alkaessa. Lisätulta konserttiin tarjoaa Raision seurakunnan pastori Antti Pajunen, joka selostaa Martti Lutherin musiikkiteologiaa.

Entinen UMO:n ja Turun kaupunginteatterin orkesterinsoittaja Thorburn puhaltaa Evansin säestyksellä Clarken ja Stanleyn trumpettimarssit sekä Händelin trumpettisarjan D-duuri. Hanna Ekblom laulaa Bachin ja Händelin tunnetumpia lauluja ja aarioita.

Seurakunnalla on mahdollisuus yhtyä reformaatiovirsiin 377 Sun haltuus ja 170 Jumala ompi linnamme. Näihin teemoihin Thorburn ja Evans esittävät monenlaisia alkusoittoja, muunnelmia ja fantasioita. Konserttin on vapaa pääsy.