Turun Pohjola Sairaalan rekrytoinnit alkavat marraskuussa

KUPITTAA. Turkuun Kupittaan juna-aseman viereen avataan ensi keväänä Pohjola Sairaala. Työt aloitettiin kesällä 2016 ja rakennustöissä päästiin harjannostajaisvaiheeseen lokakuussa. Avajaisia vietetään näillä näkymin toukokuussa.

Alkuvaiheessa Turun Pohjola Sairaalaan rekrytoidaan noin 60 terveydenhuollon ammattilaista ja haussa on esimerkiksi henkilökuntaa leikkaussalihenkilökuntaa, kuvantamisen ammattilaisia, sairaanhoitajia ja tiimiesimiehiä. Rekrytointi aloitetaan näillä näkymin marraskuussa.

Pohjola Sairaalasta löytyvät eri alojen lääkäreiden vastaanottopalvelut. Erityisesti panostetaan tapaturmapotilaiden hoitoon päivystyksestä työhön paluuseen asti. Sairaalassa on vastaanottopalveluiden lisäksi päiväkirurgian ja kuvantamisen yksikkö sekä laboratoriopalvelut, työterveyshuolto ja kuntosali.

Sairaalassa on arkisin myös OP Vakuutuksen korvauspalvelu, joten OPn vakuutusasiakkaat saavat korvauspäätöksen heti.

– Vaikka Pohjola Sairaalaan ja OP Vakuutuksen yhteistyö on sujuvaa ja saumatonta, eivät asiakkaan potilastiedot siirry koskaan sairaalalta OPn liiketoimintayksiköihin. Potilastietoja ei siis hyödynnetä millään tavoin esimerkiksi vakuutuspuolella, sairaalasta vakuutetaan.

Pohjola Sairaalan kiinteistön koko tulee olemaan kaikkiaan 8 500 neliötä.

– Kiinteistön alakerrokset ja pinta-alasta reilu puolet tulee Pohjola Sairaalan käyttöön. Yläkertaan rakennetaan toimistokäyttöön soveltuvaa tilaa ja vuokralaisia etsitään parhaillaan, kertoo kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Markku Mäkiaho.

Sairaalan rakennusvaiheen työllistävä vaikutus tulee olemaan jopa 200 henkilötyövuotta, kun mukaan lasketaan myös välilliset vaikutukset. Investointiarvoltaan kiinteistö ilman Pohjola Sairaalan omia laite- ja varusteinvestointeja on noin 35 miljoonaa euroa.