Raision Viihdekuoro Kulkurit täyttää 15 vuotta

Viihdekuoro Kulkurit lämmittelemässä juhlakonserttiaan varten.

RAISIO. Raisiolainen Viihdekuoro Kulkurit täyttää 15 vuotta ja järjestää sen kunniaksi juhlakonsertin 21. lokakuuta Raision kirjaston Martinsalissa kello 16. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla ennen esitystä kello 15.

1,5-tuntista konserttia varten Kulkurit ovat lämmittäneet vanhoja suosikkibiisejään. Mitä ne sitten ovat?

Sininen ja valkoinen! Myrskyluodon Maija! Illan viimeinen tango! Huutelevat kuorolaiset vastaukseksi. Kuoronjohtaja Antti Huovinen pitää kuitenkin biisilistan vielä salaisuutena.

Konsertissa nähdään kuorolaisten lisäksi Kulkurin Kaiho -orkesteri sekä tanssipari Kari ja Merja Filppus. Tanssijat ovat mukana yhdessä tangossa ja yhdessä valssissa.

Huovinen on johtanut Kulkureita nyt vuoden verran.

– Kulkurit on motivoitunut kuoro, joka on aina innoissaan. Huippuhetket on koettu konserteissa, kun olemme yhdessä venyneet uudelle tasolle, hän kehuu.

Antti Huovinen on nyt vuoden johtanut kuoroa.

Kuorossa on 32 laulajaa neljässä äänessä. Puolet porukasta on ollut mukana kuoron perustamisesta lähtien. Kuoron puheenjohtaja Hilja Suominen on se, jota kuulemma saa kiittää ja syyttää kuoron olemassaolosta.

– Nyt jo edesmennyt mieheni lauloi turkulaisessa kuorossa, joka lopetettiin. Silloin päätimme, että perustamme oman kuoron Raisioon. Saimme heti vanhasta turkulaiskuorosta paljon laulajia mukaan, ja joka vuosi kuoroon on liittynyt uusia laulajia, Suominen kertoo taustasta.

Hän itse ei ole koskaan laulanut kuorossa, mutta on pysynyt kaikki nämä vuodet hengessä mukana puheenjohtajana ja kuoron moottorina, joka järjestää esiintymiset, ulkomaanmatkat ja markkinoi kuoroa.

– Olen tehnyt aikanaan paljon järjestötyötä, joten tämä on minulle mukavaa ja helppoa hommaa. Mutta kyllä pian jo tarvitaan joku muu jatkamaan, vinkkaa nyt jo yli 80-vuotias Suominen.

15 vuoden aikana kuoro on tehnyt 10 esiintymismatkaa ulkomaille: USA, Kanada, Puola, Viro, Venäjä, Saksa, Unkari, Latvia on tullut nähtyä ja osa kahteen kertaan.

Kulkurit on saanut raisiolaisista musiikin ystävistä jo paljon vakiyleisöä, joka kiertää heidän mukanaan jokaisessa konsertissa. Lisäksi uusia faneja tulee koko ajan.

– Esimerkiksi 20. syyskuuta järjestetyssä kirkkokonsertissamme kirkon penkit olivat täynnä ja paljon oli joukossa uusia naamoja, Suominen kertoo iloisena.

Janica Vilen