Raision Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta vaatii lisää edullisia vuokra-asuntoja Raisioon

RAISIO. Raision Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta otti torstaina 28. syyskuuta järjestetyssä kokouksessaan kantaa edullisen vuokra-asumisen lisäämisen puolesta. Raisiossa on puhuttu jo pitkään uusien vuokra-asuntojen tarpeesta ja asuntojen vuokrahintojen karkaamisesta.

– Myös useat muut puolueet ottivat kantaa tilanteen parantamisen puolesta kuntavaalien yhteydessä; kuitenkaan asiaa ei ole lähdetty aktiivisesti edistämään, kunnallistoimikunta harmittelee.

Kannanotossaan Raision Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta vaatii, että Raisiossa lähdetään välittömästi toteuttamaan tasa-arvoisempaa asuntopolitiikkaa, jossa omistusasuntojen rinnalle saadaan riittävästi edullisia kunnan asuntoja, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla ja hyvien kulkuyhteyksien varrella.

– Asumisen kustannusten kohoamiseen on puututtava riittävällä asuntotuotannolla ja kaavoituspolitiikalla, jossa kaavoitetaan riittävästi vuokra-asuntoja. Tarvittaessa Raisioon on saatava vuokrankorotusjarru hillitsemään jo nyt korkeiden vuokrien nousua, he linjaavat.

– Mielestämme Raision pitäisi kohdata rohkeasti Varsinais-Suomen työllisyyskehitys ja tarjota maakuntaan muuttaville työntekijöille vuokra-asuntoja. Nykypäivän hektisessä ja epävarmassa työelämässä työntekijän ei voi odottaa hankkivan omistusasuntoa, jos työn perässä täytyy muuttaa taas lähitulevaisuudessa toiselle alueelle, he jatkavat.