Loimun voittotili auki – tie jatkuu Suomen Cupissa kohti Turun palloiluhallia

LENTOPALLO. Raision Loimu otti kauden virallisten otteluiden avausvoittonsa keskiviikkona Vantaalla kun Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluun ennakkosuosikin viitan ennakkoraporteissaan halunnut Vantaa Ducks kaatui ehjän esityksen jälkeen puhtaasti 0–3 (21–25, 23–25, 18–25). 

Loimun lähtöasetelma keskiviikon Suomen Cupin ottelun ei ollut paras mahdollinen, sillä Mestaruusliigassa oli alla kolme tappiota, joskin liigan tämän hetken kolmea kuuminta joukkuetta vastaan, ja lisäksi rivistä puuttui kaksi tärkeää yleispelaaja, kun Janne Marttila oli edellisen liigaottelun tavoin sivussa keskivartalovamman vuoksi ja sunnuntaina paikallisottelun pallon silmään saamisen vuoksi kesken jättänyt Kirill Borichev oli edelleen Sairaala NEOn silmälääkärin määräämässä pelikiellossa.

Haastavat lähtökohdat eivät kuitenkaan näkyneet tippaakaan Loimun otteissa, vaan vieraat ottivat heti kättelyssä komennon Lumo-hallin parketilla. Alkutahdit Loimun rynnistykselle löi hakkuri Gino Naarden, jonka johdattamana Loimu nappasi avauserän voiton. Toisen erän alussa yleispelaaja Ossi Rumpunen otti tahtipuikon käsiinsä ja sama kaveri heilutti sitä jälleen myös erän ratkaisuhetkillä. Kolmas erä alkoi Naardenin syöttöpommituksella ja kun Loimu napsi erään viisi torjuntapistettä, ei isännillä ollut enää mahdollisuuksia haastaa vierailijoita erävoitosta. Loimun eheän joukkuepelaamisen ohella voiton avaimia oli Ducksia vähemmät virheet, jota päävalmentaja Christophe Achten on kuuluttanut jo kauden aiemmissakin otteluissa.

– Ensimmäisen erän hyvä ja vähävirheinen esitys loi tänään pohjan voitolle. Isäntien hetki oli toisen erän lopussa, mutta hoidimme senkin tyylillä. Pitkällä erätauolla painotimme kolmannen erän alun tärkeyttä ja tulimmekin tauolta takaisin erinomaisesti, kehui Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Ottelun paras pistemies oli Gino Naarden, joka teki 16 pistettä tehoin +11. Vieraista Ossi Rumpunen teki 10 pistettä ja Tuomas Koppanen torjui neljä pistettä. Aiempia pelejä paremmin hyökkääjien kanssa yhteissävelen löytänyt passari Scott Fifer nappasi myös kolme torjuntapistettä. Isäntien paras pistemies oli kokenut yleispelaaja Toni Kankaanpää (14 pts, +9).

Loimu kohtaa Suomen Cupin puolivälierien kaksiosaisessa otteluparissa Hurrikaaniin ja Lempäälän Kisan otteluparin voittajan. Tuon joulukuussa pelattavan otteluparin voittaja jatkaa tietään Suomen Cupin Final4-turnaukseen, joka pelataan tammikuun alussa tuliterässä Turun palloiluhallissa.