Raision lukiossa järjestettiin vuorokauden kestänyt NY 24H-leiri

Miikka Eversti (vas), Juuso Salminen, Christian Vänttinen ja Niko Ojala olivat järjestämässä NY24H-tapahtumaa.

RAISIO Raision lukiossa järjestettiin 12.–13. lokakuuta läpi yön kestänyt NY 24H-leiri, jonka aikana opiskelijoiden muodostamat joukkueet kehittivät uudenlaisia ideoita ja mahdollisuuksia Turun keskustaan. Joukkueet miettivät varsinkin, millaisessa käytössä Wiklundin rakennus voisi olla vuonna 2030. Leirillä oli yli sata osallistujaa ja heitä oli Raision lukion lisäksi Turun klassillisesta lukiosta ja Vaisaaren koulusta.

Parhaan suunnitelman Wiklundin tulevaisuudesta esitteli ryhmä nimeltä Turtles, johon kuuluivat  Otto Ahonen, Panu Teräs, Ingrid King, Joel Jalava ja Kimi Lahtinen. Turtlesien visiossa tulevaisuuden Wiklund on moderni, avoin ja monipuolinen. Wiklund tulisi vastamaan isojen eurooppalaisten kauppakeskusten mittoja. Kauppakeskuksen suunnittelussa otettaisiin huomioon ekologisuus, teknologian hyödyntäminen ja tuottavuus. Konkreettisia muutoksia heidän suunnitelmassaan olivat kaksi lisäkerrosta, joista ylimmäisessä tulisi toimimaan Skybar. Vanha parkkipaikka muuttuisi puistoksi, jossa voisi olla koris- tai katulätkäkenttä.

Voittajajoukkue Turtles ja tuomaristoa Turun Osuuskaupasta. Kuvassa vasemmalta oikealle Janne Reunanen (TOK), Otto Ahonen, Panu Teräs, Ingrid King, Joel Jalava, Kimi Lahtinen ja Esa Ruotsalainen (TOK).

Leirin tuomaristo kiitteli voittajoukkuetta innovatiivisuudesta ja yksityiskohtaisuudesta. Koko yön valvonut voittajajoukkue aikoo juhlistaa voittoaan nukkumalla. Nyt alkaa myös sopivasti syysloma, jonka aikana joukkueet saavat toivottavasti univelat kuitattua.

Haasteen leirille antoi Turun Osuuskauppa, joka toimi myös tapahtuman sponsorina. Voittajajoukkue aloittaa syksyllä työharjoittelun Wiklundilla.

Tapahtuman järjestäjätiimiin kuuluvat nuoret Miikka Eversti, Juuso Salminen, Christian Vänttinen ja Niko Ojala olivat perjantaiaamuna väsyneitä valvotun yön jälkeen, mutta silti heillä riitti innostusta. He suosittelevat leirille osallistumista kaikille, jos sellainen järjestetään uudestaan.

– Leirillä oppii muun muassa yrittäjyysasennetta, ryhmätyötaitoja ja luovuutta, he kertovat.

Vaikka yö meni työskennellessä, niin hauskaakin nuoret ehtivät pitämään. Yön aikana pelattiin esimerkiksi koripalloa ja salibandya liikuntasalissa.

Jaakko Väisänen