Naantalin seurakuntaan on valittu uusi kirkkoherra

Jani Kairavuo

NAANTALI. Naantalin seurakunnan seurakuntaneuvosto on kokouksessaan tiistaina 3.10. valinnut Naantalin seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi Jani Kairavuon. Hänet valittiin yksimielisesti äänin 14/14. Pyrkimyksenä on, että Naantalin uusi kirkkoherra voisi aloittaa virassaan 1.1.2018.

Naantalin kirkkoherran virkaan tuli Turun tuomiokapituliin määräaikaan 18.5.2017 mennessä kymmenen hakemusta. Kaksi hakijaa peruutti myöhemmin hakemuksensa. Tuomiokapituli haastatteli hakijat kesäkuussa ja antoi lausunnon hakijoista vaalin valmisteluryhmälle.

Naantalin seurakuntaneuvosto nimesi keskuudestaan valmisteluryhmään kuusi jäsentä, ja tuomiokapituli vaalinvalmistelijaksi vt. lääninrovasti Pertti Ruotsalon, joka toimi ryhmän puheenjohtajana. Valmisteluryhmä haastatteli alkusyksystä neljä hakijaa. Tuomiokapitulin lausunnon ja haastattelujen perusteella valmisteluryhmä teki Naantalin seurakuntaneuvostolle oman ehdotuksensa, jonka pohjalta seurakuntaneuvosto on toimittanut vaalin.

Valintaprosessin viimeisessä vaiheessa mukana olivat Turun Mikaelinseurakunnan kappalainen Pasi Jaakkola, Naantalin seurakunnan vs. kirkkoherra Jani Kairavuo, Turun Martinseurakunnan kappalainen Lasse Mustonen sekä siirtolaispappina Etelä-Saksassa toimiva Matti Nikkanen.

Monissa seurakunnissa on päädytty välilliseen vaalitapaan siksi, että äänestysprosentti seurakuntalaisille avoimessa kirkkoherranvaalissa on jäänyt hyvin alhaiseksi.