Lännen paras lounasravintola löytyy Naantalista

Onnea Seijan tupa – lukijaäänestyksen ykkönen

Naantalin Luolalassa sijaitsevan Lounas–kahvila Seijan tuvan henkilökunta Sarita Savakko (vas.), Tarja Ruohonen, Seija Pänkäläinen, Jaana Nurmi ja Sini Sula ovat iloisia valinnastaan lännen parhaaksi lounasravintolaksi. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

NAANTALI. Turun Seutusanomien 5.–12. lokakuuta järjestämän Lännen paras lounasravintola -lukijakisan voittoon ylsi Lounas–kahvila Seijan tupa Naantalissa. Kisassa annettiin viikon aikana yhteensä 161 ääntä, joista lähes kolmasosa meni Seija Pänkäläisen omistamalle lounasravintolalle Naantalin Luolalassa. Toiseksi sijoittui Lounasportti Naantalissa ja kolmanneksi Hotelli–Ravintola Martinhovi Raisiossa. Äänestää sai mitä tahansa lounasravintolaa Länsi-Turussa, Maskussa, Naantalissa, Nousiaisissa, Raisiossa ja Ruskolla.

Pänkäläinen on työntekijöineen otettu yrityksen saamasta äänivyörystä.

– Emme ole ikinä aikaisemmin olleet mukana tällaisissa kisoissa. Luonnollisesti voitto tuntuu hienolta! Haluamme juhlistaa valintaa kakkukahveilla, jotka tarjoamme kaikille asiakkaillemme perjantaina 20. lokakuuta, hän iloitsee.

Yrittäjä on saanut kuulla asiakkailtaan, että voitto meni oikeaan osoitteeseen. Mikä sitten hänen itsensä mielestä tekee Seijan tuvasta lännen parhaan lounasravintolan?

– Itse tehty kotiruoka on ehdoton vahvuutemme. Ruokalistalla on myös tarpeeksi vaihtelevuutta. Henkilökuntamme on palvelualtista ja ystävällistä, hän sanoo.

– Aamulla aikaisin alamme valmistaa sämpylöitä, munkkeja ja pullia. Jo itsetehtyjä sämpylöitä menee sata kappaletta päivässä, lisää hän.

Seijan tupa on toiminut Naantalissa kuusi ja puoli vuotta. Sitä ennen hän piti samannimistä lounaspaikkaa Rieskalähteentiellä Turussa kolme vuotta.

– Olen viihtynyt täällä. Naantaliin minut houkutteli alun perin Oskun rekkapesun yrittäjä, joka toimi aiemmin kanssani samassa paikassa Turussa. Nyt olemme taas samoissa tiloissa täällä Luolalassa, kertoo Liedossa asuva Pänkäläinen.

– Turussa toimin yksin, mutta täällä kanssani töitä tekee neljä työntekijää. Asiakaspaikkoja on yhteensä 100, joista puolet on alakerrassa. Lounasaikana avaamme yläkerran myös käyttöön. Täältä löytyy myös saunatilat, joita voi varata tilaisuuksiin. Aikaisemmin pyöritin myös pitopalvelua, joka on jäänyt vähemmälle kiireiden vuoksi, jatkaa Pänkäläinen.

Yrittäjänä Pänkäläinen on toiminut noin 15 vuotta.

– Yrittäjätaipaleeni alkoi Kaarinan terveyskeskuksen kanttiinissa. Nykyisin yrittäjäarkeani tasapainottaa lapsenlapset, sekä pitkäaikainen intohimoni liikuntaan. Vapaa-aikanani mielelläni juoksen ja hiihdän, kun siihen on mahdollisuus. Talvet ovat olleet vähälumisia, mutta ladulle pääsee ainakin paippi-hiihtoputkessa, hän toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy