Kauppakeskus Myllylle kultatason LEED-ympäristösertifikaatti

RAISIO. Kauppakeskus Mylly on saanut kultatason LEED-ympäristösertifikaatin. Mylly saavutti arvioinnissa hyvät arvosanat erityisesti säästeliäässä vedenkulutuksessa ja vihreän sähkön käytössä.

Kauppakeskus Mylly on toteuttanut jo ennen varsinaista luokitustyötä mittavia energiatehokkuuden parantamiseen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen tähtääviä toimenpiteitä. Esimerkiksi kiinteistön lämmönkulutus on pienentynyt merkittävästi viimeisten viiden vuoden aikana ja sähkö on vaihdettu täysin tuulivoimalla tuotettuun vihreään sähköön. Lisäksi Mylly pyrkii parantamaan kauppakeskuksen saavutettavuutta osallistumalla aktiivisesti alueen joukkoliikenteen kehittämiseen.

– Ympäristöluokituksessa otetaan huomioon hyvin paljon erilaisia asioita kuten millaisia pesuaineita siistijät käyttävät, miten valaistus on hoidettu, ja kuinka paljon päästöjä syntyy kiinteistön hoidossa, Kauppakeskus Myllyn palvelupäällikkö Janne Suominen kertoo.

Kauppakeskus Myllyn saama kultainen tunnus on neliportaisella arvioinnilla toiseksi korkeimmalla tasolla.

– Iloitsemme kultatason LEED-ympäristösertifikaatista, joka on todistus pitkäjänteisestä hyvästä työstä ympäristöasioiden huomioon ottamisessa. Päivittäisillä valinnoillamme pienennämme ympäristökuormitustamme, suunnaten kohti yhä puhtaampaa ja energiatehokkaampaa huomista, kertoo Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Kati Kivimäki.

Kansainvälisessä LEED -ympäristöluokituksessa (Leadership in Energy and Environmental Design) arvioidaan tilojen, rakennuksen ja rakennushankkeen ympäristökuormitusta. LEED -sertifiointeja myöntää ja niiden käyttöä valvoo riippumaton Green Building Certification Institute. LEED on U.S. Green Building Councilin (USGBC) kehittämä ja ylläpitämä rakennusten suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon luokitusmenetelmä.