Kampaamo–Kauneushoitola Diosa täytti 30 vuotta

Tanja Skyttä (vas.), Julia Osola, Outi Österholm, Tiina Mäntylä ja Sari Laitinen kahvittivat asiakkaitaan Diosan 30-vuotisjuhlissa.

Raision keskustassa yrittäjät ovat viime aikoina vaihtuneet tiuhaan. Kampaamo–Kauneushoitola Diosa on puolestaan viihtynyt jo pitkään: tarkalleen 30 vuotta.

RAISIO. Kampaamo–Kauneushoitola Diosassa vietettiin tiistaina 10. lokakuuta 30-vuotisjuhlia. Juhlissa asiakkaille tarjottiin kakkukahvit ja järjestettiin lahjakortti- ja tuotepakettiarvontoja.

Diosan Nousiaisissa asuva yrittäjä Tiina Mäntylä perusti yrityksen aikanaan raisiolaisen siskonsa kanssa.

– Siskoni tämän paikankin keksi. Olimme ensimmäiset kaksi vuotta tuossa naapuritalossa ja nyt olemme olleet näissä tiloissa jo 28 vuotta. Kiitos siitä kuuluu myös uskollisille asiakkaillemme, Mäntylä kertoo.

Hänen siskonsa sairastui kymmenen vuotta sitten MS-tautiin ja jäi toiminnasta pois.

– Nyt olen tässä yksin yrittäjänä ja työntekijöitä on neljä, Mäntylä sanoo.

Isosiskon ansiota on sekin, että Mäntylä päätyi kauneudenhoitoalalle.

– Hän oli jo valmistunut parturi–kampaajaksi ja ehdotti, että minä opiskelisin kosmetologiksi, jotta voisimme perustaa yhteisen yrityksen. Aluksi kuitenkin opiskelin konepiirtäjäksi, Mäntylä muistelee.

30 vuodessa moni asia on ehtinyt muuttua.

– 30 vuotta sitten kaikilla oli permanentit. Vaikka minä olin kosmetologi, olin yhtenään pesupaikalla kiinnittämässä permanentteja. Nykyään taas tehdään paljon värejä. Kosmetologin työ on muuttunut ehkä enemmän, koska moniin hoitoihin on tullut avuksi erilaisia laitteita, Mäntylä pohtii.

Myös yrittäjyys on Mäntylän kokemuksen mukaan muuttunut 30 vuodessa.

– Nykyään asioita säännellään enemmän ja monet maksut ovat nousseet. Lisäksi kilpailu on kasvanut ihan mielettömästi. 30 vuotta sitten tässä Raision keskustassa oli meidän lisäksi kaksi kampaajaa ja yksi kosmetologi. Nyt meitä on pilvin pimein, hän sanoo.

Janica Vilen