Kaarinan lukion musikaalin tähdet suunnittelivat teemahampurilaiset Hello American Dineriin

Sandy (Sanni Koivula) ja Joonas Krusberg (Danny) esittelevät suunnittelemiaan nimikkohampurilaisia.

KAARINA. Turun keskustassa sijaitsevaan Hello American Dineriin saapui 16. lokakuuta joukko nuoria Kaarinan lukiosta suunnittelemaan hampurilaisia. Tempaus liittyy Kaarinan lukion Grease-musikaaliin, jonka ensi-ilta on 20.1.2018 Logomossa. Fifties-henkinen Hello American Diner tulee olemaan musikaalissa esillä, sillä paikkaa tullaan muun muassa heijastamaan seinille.

– Lisäksi esimerkiksi Dannylle tulee Hello American Dinerin logo takkiin, näytelmän puvustuksesta ja maskeerauksesta vastaava Milla Haapa-aho kertoo.

Kaarinan lukiossa opiskeleva Haapa-aho on opiskellut maskeerausta ja puvusta oma-aloitteisesti ja tämä on hänen toinen iso projektinsa lukiossa.

Joonas Krusbeg, maskeeraaja–puvustaja Milla Haapa-aho ja Sanni Koivula viettivät ensimmäisen syysloma-aamunsa Hello American Dinerissä.

Joulukuun alussa myyntiin tulevat hampurilaiset saavat nimensä näytelmän päähenkilöiltä Sandyltä ja Dannyltä. Niiden suunnittelusta vastaavat itse pääosan esittäjät Sanni Koivula ja Joona Krusberg, jotka aloittivat nyt syyslomansa pihvejä paistellen. Ravintolassa työskentelevä Janna Kortelainen luottaa siihen, että hampurilaisista tulee varmasti herkulliset, sillä ainesosissa ei ole ainakaan säästelty.

Hyvän vegaanisen hampurilaisen metsästys voi olla Turussa vaikeaa, mutta Koivulan suunnittelema Sandy-hampurilainen tuo tähän toivottavasti helpotusta. Hampurilainen sisältää smokey bbq-maustettua nyhtöhernettä, punasipulihilloketta, avokadoa ja kurkkumajoneesia. Kortelainen oli suunnitellut viikonlopun aikana kolme erilaista vegaanista majoneesia, joista Koivula sai valita parhaimman.

Krusbergin suunnittelemassa Danny-hampurilaisessa ei ole sen sijaan lihaan säästelty. Hampurilaisessa on pihvin lisäksi muun muassa runsaasti pekonia ja tuplajuusto.

– Tämä on tällainen äijäburgeri, hän sanoo esitellessään luomustaan.

Hampurilaisten koemaisteluun osallistuivat myös musiikista ja sovituksesta vastaava Kaarinan musiikkiteatterilinjan johtaja Pekka Nebelung ja musikaalin ohjaaja Mervi Perttunen. Perttunen kertoo, että musikaali on vielä draamallisesti vähän alussa, mutta luottaa täysin lukiolaisnuoriin.

– Kyseessä on tosi innokas ja lahjakas porukka, hän sanoo.

Jaakko Väisänen