Influenssarokotukset alkavat Raisiossa

RAISIO. Ajanvaraus influenssarokotuksiin Raision terveyskeskuksessa on käynnissä. Rokotukset alkavat 12.10.

Ajan maksuttomaan rokotukseen voivat varata riskiryhmiin kuuluvat eli kaikki 6–35 kuukauden ikäiset lapset, raskaana olevat naiset, yli 65-vuotiaat, varusmiespalveluun tai vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat sekä sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat.

Raskaana olevat naiset, lapset ja opiskelijat saavat influenssarokotukset ajanvarauksella omalta terveydenhoitajalta.

Riskiryhmiin kuulumattomat asiakkaat voivat pyytää rokotereseptin, ja varata samalla rokotusajan, soittamalla terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon. Lääkäri kirjoittaa sähköisen reseptin ja rokote haetaan itse apteekista ja otetaan mukaan terveyskeskukseen.

Influenssa on vakava sairaus erityisesti riskiryhmiin kuuluville. Rokotuksen ottaminen on suositeltavaa myös heille, joiden lähipiirissä on riskiryhmään kuuluvia. Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta.

Raision terveyskeskuksen ajanvarauksessa on ajoittain ruuhkaa. Terveyskeskuksen vastaajaan voi jättää takaisinsoittopyynnön, jolloin linjalle ei tarvitse jäädä odottamaan. Ajanvarausnumeroon voi soittaa kello 11–15. Ajanvarausnumerot jakautuvat alueittain: Itäinen alue 02  434 3171, Läntinen alue 02  434 3183, Pohjoinen alue 02 434 3195.