Impivaarassa hyppykoulua ja uintitekniikkaa Aleksis Kiven päivänä

TURKU. Impivaaran uimahallissa Aleksis Kiven päivä 10.10. eroaa aina hieman tavallisesta arjesta. Tänä vuonna tarjoamme asiakkaillemme Juhanin uintitekniikkaopastuksen 10.10. klo 17–18 ja Tuomaksen pellehyppykoulun klo 18.30–20. Kahvio Otava on myös mukana juonessa, ja 10.10. kahvin ostaville tarjotaan Simeonin pulla maksutta. Aleksis Kiven päivänä käynnistyy myös yksi kerta kaupan päälle -latauskampanja.

Kirjailija Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -teos on Impivaaran uimahallille tärkeä. Allastilat ovat saaneet nimensä Seitsemän veljeksen henkilöhahmoista. 50 metrin allas on nimeltään Venla ja 25 metrin allas Juhani. Hyppyallas on Tuomas, monitoimiallas Aapo ja perheallas Simeoni. Opetusallas on nimeltään Timo, kahluuallas Lauri ja kylmäallas Eero.

Muut tilat on nimetty teoksen paikannimien mukaan. Jukola, Toukola ja Männistö ovat kuntosaleja ja liikuntasali on Kekkuri. Kokoustilan nimi on Hiidenkivi ja tilaussaunaosasto on Tammisto.

Turun Impivaara ei kuitenkaan ole kirjassa kuvattu paikka. Alueen nimi johtuu siitä, että Turun nimistötoimikunta päätti vuonna 1952 nimetä Impivaaran alueen Seitsemän veljestä -aihepiirin mukaan.