Yhteislaulut kajahtavat 1.10. Kaarinassa, Naantalissa, Paimiossa, Paraisilla ja Raisiossa

Paimiosta mukana on Lauluyhtye Pavane, jonka seuraan pääsee laulamaan Iskun talolla. Kuva: Lauluyhtye Pavave.

Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto järjestää Laulu Suomen Soi -yhteislaulutapahtuman sunnuntaina 1.10. Varsinais-Suomessa yhteensä 14 paikkakunnalla.

MUSIIKKI. Maamme itsenäisyyden juhlavuotta kunnioittavissa Laulu Suomen Soi -tapahtumissa 1. lokakuuta klo 15 yhteislaulua johtaa paikallinen kuoro, ja tapahtuman yhtenä tavoitteena on nostaa kuorolaulun arvostusta.

Kaarinassa Kamu-kuorot esiintyvät Kotimäen koulun salissa Pekka Nebelungin johdolla. Paraisten Råttiksessa yhteislaulua vetää Poprock-Kören yhdessä Paraisten Laulavaisten kanssa.

Naantalin Kamarikuoro järjestää tilaisuuden Naantalin seurakuntatalon juhlasalissa. Kuoronjohtaja Antti Haapalainen toivottaa kaikki lapsista senioreihin tervetulleeksi laulamaan Fredrik Paciuksen Suomen laulun lisäksi maakuntalauluja ja kevyempiä klassikoita.

– Ohjelmassa on kansanlauluja, kaanoneita ja iskelmämusiikin helmiä kuten esimerkiksi ikivihreitä tangoja. Yhteislaulua paikalla on säestämässä Turun konservatorion soitinyhtye, esittelee Haapalainen.

Naantalin Kamarikuoro järjestää Laulu Suomen soi -tilaisuuden Naantalin seurakuntatalolla. Kuva: Jouko Räikkönen.

Monipuolista ohjelmistoa

Paimiosta mukana on Lauluyhtye Pavane, jonka seuraan pääsee laulamaan Iskun talolla.

– Iskun talolla on ollut kesän mittaan hyvin suosittuja yhteislaulutilaisuuksia. Laulu Suomen Soi -tapahtumaan saamme säestämään noista tilaisuuksista tutun paikallisen Rauno Bergin vetämän bändin, Lauluyhtye Pavanen puheenjohtaja Mikko Määttänen sanoo.

– Ohjelmistoon kuuluu myös meidän Kinemagramomania – Hittejä ja huteja Suomifilmeistä -teemaisia kappaleitamme, Määttänen lisää.

Kinemagramomania on kokoelma suomalaista elokuvamusiikkia aina mustavalkoisista nykypäivään höystettynä hauskoilla sketseillä.

– Kappaleet esitetään a cappella -sovituksina Timo Lehtovaaran johdolla tämän tilaisuuden jälkeen vielä 7.10. Kiukaisten seurantalolla sekä 27.–28.10. Turun Ylioppilasteatterilla, kertoo Määttänen.

Raision kirjastotalon Martinsalissa yhteislaulua vetää Naiskuoro Resonus johtajanaan Kari Jantunen.

– Yhdessä laulamme suomalaisia ja Suomesta kertovia tuttuja lauluja. Ohjelmisto on suunniteltu mukaansatempaavaksi, vauhdikkaaksi ja kaikenikäisille sopivaksi, Jantunen toteaa.

Raision kirjastotalon Martinsalissa yhteislaulua vetää Naiskuoro Resonus. Kuva: Resonus.

Lauluperinnettä tunnetummaksi

Laulu Suomen soi -tapahtuman avulla pyritään tekemään kuoro- ja yhteislauluharrastusta tunnetummaksi.

– Tämä on laajuudessaan ainutlaatuinen ja kaikkinensa mielenkiintoinen projekti, jolla saamme toivottavasti elvytettyä yhteislauluperinnettä, toivoo Määttänen.

Paikalle odotetaan useita satoja laulajia.

– Tapahtuma kunnioittaa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta kannustamalla kaikkia yhteislauluun Yhdessä-teeman mukaisesti. Koimme, että juuri yhteislaulu on sellaista kulttuuritoimintaa, joka parhaiten tuo ihmiset yhteen, sanoo Varsinais-Suomen rahaston asiamies Timo Vuorisalo.

Osana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa järjestettävä tapahtuma kajahtaa samaan aikaan myös Kemiönsaaressa, Koski Tl:ssä, Laitilassa, Loimaalla, Mynämäessä, Salossa, Somerolla, Turussa ja Uudessakaupungissa.

Yhteislaulun ajankohta 1. lokakuuta on Kansainvälinen musiikin päivä ja Säätiöpäivä. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, maksuttomia ja eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Katariina Mäkinen-Önsoy