SDP haluaa kaikille turkulaisille maksuttoman punkkirokotuksen

TURKU. SDP:n valuustoryhmä on jättänyt 11. syyskuuta valtuustoaloitteen puutiaisaivokuumerokotussarjan BTE tarjoamisesta kaikille halukkaille turkulaisille.

Puutiaisaivotulehdusta levittävä puutiainen on levinnyt laajasti suurimpaan osaan Suomea, jonka johdosta sairastumistapausten määrä on ollut nousussa. Puutiaisaivotulehdus on erittäin hankala tauti. Se voi jättää loppuiäksi mm. vaikeita hermostollisia oireita. Sitä vastaan ei ole lääkehoitoa, mutta tautia voidaan ehkäistä rokotteella.

– Puutiaisia tavataan erityisen paljon Turun saaristossa ja Ahvenanmaalla, paljon myös saaristokaupunki Turussa. Puutiainen ei enää ole pelkästään saariston ja rantojen vitsaus, vaan sitä esiintyy runsaasti ympäri Turkua. Turkulaiset viettävät sankoin joukoin vapaa-aikaansa mökkeillen myös Turun saariston muissa kunnissa, SDP toteaa.

Ahvenanmaalla ja Paraisilla rokotus on maksuton asukkaille, Paraisilla myös kaikille kesä-asukkaille.

– Edellä kerrotun perusteella esitämme, että Turku tarjoaa mahdollisimman nopeasti kaikille asukkailleen mahdollisuuden maksuttomaan puutiaisaivokuumerokotussarjaan. Näin ehkäisemme tämän vaikean taudin uusia tartuntoja ja säästämme inhimillisiä kärsimyksiä – ehkä lopulta myös terveydenhoitokuluissa, SDP:n valtuustoryhmä uskoo.