Paimio on lauantaina Iskussa

Paimiolaiset Jaska Paavola (vas.), Tuomas Virtanen ja Juha Nikkanen järjestävät lapsille luovaa tekemistä Iskun talolla lauantaina.

PAIMIO. 23. syyskuuta kello 12–18 vietetään Paimion Iskun talolla Paimio Iskussa -lastentapahtumaa. Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään Mimi ja Kuku. Lisäksi musiikkia kuullaan turkulaiselta Yakuzi Patolta ja Paimion musiikkiopison nuorilta soittajilta.

Pääsymaksuun kuuluu keikkojen lisäksi paljon luovaa tekemistä. Iskun talolla on tapahtuman aikaan muun muassa retropeliluola, maalausta sekä musisitointipiste, jossa lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia soittimia.

Ohjelma-alue jatkuu pihalla, johon on tulossa muun muassa paloauto, kasvomaalausta, pomppulinna, kahvio ja eläimiä: lampaita Livialta, kaneja Sauvota ja poneja Paimiosta. Koska myös piha on tapahtuma-aluetta, autojen paikoitusta ei voida järjestää Iskun talon parkkipaikalla.

Tapahtuman järjestää viime vuonna perustettu paimiolainen yhdistys Ragged Sound ry, jonka tarkoituksena on tukea nuorten kulttuuritoimintaa Paimiossa.

– Yhdistyksellä on treenikämppä ja studio. Meillä on oma bändi, jonka kanssa tarvitsimme tilat, mutta alusta asti ajatus oli, että samoja tiloja voisi käyttää useampi bändi, joten siksi perustimme yhdistyksen. Paimiossa on tällä hetkellä aika vähän nuorisobändejä. Nyt bänditoiminta ei ole ainakaan tiloista kiinni, sanoo Jaska Paavola.

Ragged Soundin jäsenet järjestävät tapahtuman mieluusti juuri Iskulla.

– Olen aikanaan soittanut tällä ensimmäisen keikkani nuorisobändin kanssa. Iskun talo on hieno rakennus keskellä kylää. Hyvä, että tämä on taas kaupunkilaisten käytössä, Paavola toteaa.

Vaikka yhdistys muuten organisoi luovaa toimintaa nuorille, Paimio Iskussa -tapahtuman ohjelma on suunniteltu alle 13-vuotiaita lapsia silmällä pitäen.

Janica Vilen