Nummella on avattu uusi lounaskahvila

Marketta Hällström on antanut kahvilalleen oman lempinimensä.

TURKU. Uusi lounaskahvila Cafe Marke avasi ovensa kesäkuussa Vanhalla Hämeentiellä. Arkisin kahvila palvelee kello 6.30 – 15, mutta tarvittaessa ovia pidetään auki pidempäänkin. Tarjolla on perinteiset kahvilatuotteet, keittolounas ja grilliruokaa. Marken tavaramerkiksi on ensimmäisten kuukausien aikana muodostunut itse tehty paniini, jota monet asiakkaat ovat kehuneet.

Kun sisälle astuu, yrittäjästä ei voi erehtyä. Kahvilan omistaja Marketta Hällström sopii vaaleanpunaiseen kahvilaansa pinkissä huulipunassaan kuin piste i:n päälle. Turkulainen Hällström hyppäsi yrittäjäksi innoissaan.

– Tämä on ollut mun haaveena jo pitkään. Olen unelmoinut tällaisesta pienestä kahvilasta vaikka kuinka kauan. Sen tiedän, että rankkaa tulee aluksi olemaan, mutta nyt tämä kortti oli katsottava. Eipä sitten tarvitse vanhana kiikkustuolissa miettiä, miksi en uskaltanut, hän sanoo hymyillen.

Nummen asukkaille liiketila on entuudestaan tuttu juuri kahvilana. Ennen Cafe Markea siinä toimi muutaman kuukauden ajan vietnamilainen ravintola, mutta sitä ennen talossa oli kahvila.

Kahvilassa on sisällä 18 asiakaspaikkaa ja lisäksi muutama paikka katuterassilla.

Janica Vilen