Maskun Neste K -liikenneasema nousi harjakorkeuteensa

Neste K -liikenneasemien ketjujohtaja Mikko Paukkonen (vas.) esitteli uutta Neste K Rivieraa harjannostajaisissa 21.9. yhdessä kauppias Niina Sevónin ja tämän puoliso Mika Sevónin kanssa. Kuvat: Ragip Önsoy.

Tiesitkö?

Maskun Neste K -liikenneaseman avajaisia vietetään 30.11.2017.

Kiinteistön rakennuttaa Erikoissijoitusrahasto UB Nordic Property.

Pääurakoitsijana toimii NCC.

Maskun Neste K -liikenneaseman tilojen suunnittelussa ja tilankäytössä kiinnitetään huomiota energiatehokkuuteen, esimerkiksi lämmitys ja jäähdytys toteutetaan maalämmöllä.

Rakennuksen käyttäjinä ovat Neste ja K-ryhmä. Neste hoitaa polttoaineen jakelun ja K-ryhmä muut aseman palvelut.

Hankkeen hintalappu on 6 miljoonaa euroa.

Palveleva liikenneasema valmistuu Maskun Rivieralle marraskuussa. Neste K -liikenneasemien konseptissa Neste hoitaa polttoaineen jakelun ja K-ryhmä muut aseman palvelut.

MASKU. Ensimmäinen uudisrakenteisella uudella konseptilla toteutettava Neste K -liikenneasema vietti harjannostajaisiaan Maskussa 21. syyskuuta. 1200 neliön kokoinen Neste K Riviera sijaitsee kehittyvällä yritys- ja asuinalueella aivan kasitien varrella.

Neste Markkinointi Oy:n Jukka Lemmetyisen mukaan rakentaminen on sujunut aikataulussa.

– Harjannostajaisissa juhlitaan sitä, että välitavoite on saavutettu. Muutenkin työ on sujunut sutjakkaasti: Siitä on kolme vuotta, kun uusi liikenneasema oli vielä mietinnän alla, ja vajaa vuosi, kun kokonaisuutta alettiin rakentaa, Lemmetyinen sanoo.

– Tämä kohde on lähes 20 vuoteen ensimmäinen Nesteen itse rakennuttama liikenneasema, lisää Lemmetyinen.

Neste K -liikenneasemien ketjujohtaja Mikko Paukkonen muistelee tilannetta, jossa uutta liikenneasemaa alettiin suunnitella.

– Meillä oli huoltoasema Nousiaisissa, jolle kävi kuten Sulo Vilénin yritykselle kasitien moottoritiehankkeen myötä, Paukkonen toteaa.

Kun huoltoasemalle ei saatu liittymää uusitulta tieltä, ei yrittämisessä enää ollut järkeä.

Asumisen ja palvelujen keskus

Polttoainejakelu Maskun uuden Nesteen paikalla aloitettiin jo kesäkuussa. Marraskuussa vietetään koko liikenneaseman avajaisia. Liikenneasema sisältää ruokakaupan sekä kaksi ravintolaa, jotka ovat Burger King ja K-ketjun oma Koon keittiö.

– Avajaisia vietetään 30. marraskuuta. Neste K Riviera -liikenneaseman raisiolainen kauppias Niina Sevón kertoo.

Sevón on työskennellyt koko työuransa päivittäistavarakaupan alalla ja toiminut vuodesta 2013 lähtien kauppiaana K-Market Herkkusatamassa Uudessakaupungissa.

– Näiden vuosien jälkeen on mielenkiintoista päästä kokemaan myös ravintolamaailmaa päivittäistavarakaupan ohella, jatkaa Sevón.

Rivieran kasvava yritys- ja asuinalue kasitien varrella on Maskun kunnanjohtaja Arto Oikarisen mielestä oivallinen paikka liikenneasemalle.

Rivieran kasvava yritys- ja asuinalue on myös Maskun kunnanjohtaja Arto Oikarisen mielestä oivallinen paikka liikenneasemalle.

– Avautuessaan liikenneasema tulee olemaan ensimmäinen asiakaspalveluyritys uudella yritysalueellamme. 50 000 kerrosneliömetrin verran rakennusoikeutta saaneen kauppakeskuksen rakentamisaikataulu sen sijaan ei ole tiedossamme. Lisäksi alueelle on kaavoitettu muun muassa asuintontteja, joille sijoittuu yhteensä noin 400 asuntoa, sekä noin 60 asunnon vuokra-asuntokohde, joka on parhaillaan valmisteilla. Käynnistymässä on myös iso omakotitalo- ja rivitaloalue, Oikarinen sanoo.

Paikallisuus näkyviin

Liikenneasemalle kauppias Niina Sevón palkkaa yli 30 ravintola- ja kaupanalan paikallista ammattilaista.

– Yhdessä henkilökunnan kanssa asiakkaita kuunnellen rakennamme kehittyvälle alueelle liikenneaseman, joka tarjoaa paikallisille asukkaille lähikauppa- ja ravintolapalveluita sekä toimii kauempaa tuleville palvelevana pysähdyspaikkana, ideoi Sevón.

– Minulle on tärkeää olla näkyvä ja helposti tavoitettava kauppias, joka ei linnoittaudu omaan toimistoonsa eristyksiin, Sevón hymyilee.

Yhteneväinen konsepti

Lähivuosina kaikki K-ryhmän liikenneasemat uudistuvat täysin ja palvelevat asiakkaitaan K-ryhmän ja Nesteen yhteisesti rakentaman Neste K -liikenneasemakonseptin alla.

– Tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä rakentaa kaikkiaan noin sadan uudistuneen Neste K -aseman verkosto, joista osa on uudisrakenteisia. Kun Neste K Riviera on valmis, meillä on yhteensä 73 uuden konseptin liikenneasemaa ympäri maan. Tällä hetkellä remontoituja asemia on 42, esittelee Mikko Paukkonen Neste K -liikenneasemilta.

Neste K Rivieran havainnekuva.

Katariina Mäkinen-Önsoy