Jääkiekkoilija Antero Lehtonen kertoo urheilu-urastaan Raision seurakunnan miehille

RAISIO. Raision seurakunnan miesten kesken on yhteistuumin nähty tärkeäksi uudistaa ja kehittää toimintaa, jonka miehet voisivat kokea omakseen ja johon olisi helppo tulla mukaan joko satunnaisesti tai useammin. Suunnitteluun ovat osallistuneet erilaiset miestiimit, joiden ajatusten, toiveiden ja ideoiden pohjalta on lähdetty toteuttamaan syksyn ohjelmaa miehille.

Noin vuosi sitten startanneisiin Miesten iltavapaa -tilaisuuksiin on osallistunut suuri joukko lähiseudun miehiä ja illat jatkuvat tänäkin syksynä.

– Raision seurakunnan järjestämissä illoissa on miehen tiestä tarinoimassa ja laulamassa Joel Hallikainen sekä puhujavieraita, kertoo seurakunnan tiedottaja Anne-Sophie Kajander.

Puheenaiheena keskiviikkona 27. syyskuuta kello 18 on ”Mies ja urheilu”. Mukana illanvietossa on entinen jääkiekkoilija Antero Lehtonen kertomassa tiestään ja urheilu-urastaan.

– Miesten iltavapaalla on tarjolla myös iltapalaa ja aikaa ajatustenvaihtoon miesten kesken. Tilaisuus ja iltapala ovat maksuttomia, muistuttaa Kajander.

Uutta toimintaa miehille ovat myös Alakappelin miestenillat, joita järjestetään joka toinen maanantai kello 18.30–20. Iltojen ohjelmaan kuuluvat ainakin pikaiset kahvit sekä lyhyt puhe ja ajatustenvaihtoa viikon aiheesta.

– Illoissa voidaan käsitellä hengellisen elämän kysymyksiä, mutta myös muita miehiä kiinnostavia asioita, ja illan päätteeksi on mahdollisuus osallistua ehtoollishetkeen. Yhdessä suunnitellaan myös erilaista käytännön tekemistä: puuhaa puutyöverstaassa, saunailtoja, urheilua, ulkoilua, talkoita. Kaikki miehet ovat tervetulleita mukaan osallistumaan ja suunnittelemaan uutta toimintaa, sanoo Kajander.