Aiemmin muun muassa Turussa järjestetty K50-festari rantautui viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa Naantaliin. Näytteilleasettajien esittelemien palveluiden lisäksi Kaivohuoneella oli tarjolla monipuolinen kattaus ohjelmaa musiikkiesityksistä hyvinvointiluentoihin. K50-tapahtumille on luvassa myös jatkoa.

NAANTALI. Lauantaina 2.9. Naantalin Kaivohuoneen sali täyttyi vähitellen hyväntuulisista festarivieraista.

– Fiilis vaikuttaa olevan hyvä ja porukkaa on mukavasti paikalla. Kävijämäärästä kertoo jotain se, että tähän mennessä käsiohjelmia on mennyt noin tuhat kappaletta, kiitteli tapahtuman järjestäneen Huikea tapahtumatuotannon edustaja Anniina Raatikka iltapäivällä klo 14 aikoihin.

K50-festarit on kiertänyt jo kaikki Suomen suurimmat kaupungit.

– Halusimme tuoda tapahtuman nyt johonkin uuteen paikkaan. Kävimme tutustumassa Naantaliin sitä silmällä pitäen, millainen tapahtumapaikkakunta tämä olisi. Ihastuimme kaupunkiin ja Kaivohuoneen miljööseen, Raatikka kuvasi.

Viihdettä ja asiapitoisia tietoiskuja

Messutyylisillä festareilla oli kymmeniä yrityksiä kertomassa tuotteistaan ja palveluistaan muun muassa hyvinvointiin, remontointiin, liikuntaan ja matkailuun liittyen. Yleisöluennoissa annettiin neuvoja niin uuden asunnon hankintaan, kauneudenhoitoon kuin sijoittamiseenkin.

Esiintymislavalla nähtiin lisäksi musiikkiesityksiä, tanssia ja runonlausuntaa. Runsaasti yleisöä paikalle keräsi esimerkiksi maistiaiset Turun Konserttitalossa 11. marraskuuta nähtävästä Mustalaisruhtinatar-operetista, jota esittivät muun muassa Jyrki Anttila ja Tiina Vahevaara.

OP Turun Seudun onnenpyörällä arpaonneaan kokeilleet Tarja Lintula ja Kirsti Koivuniemi olivat vasta äskettäin paikalle saapuneet.

– Olen ollut K50-tapahtumassa aiemmin Turussa, mutta Tarja on festareilla ensimmäistä kertaa, totesi Koivuniemi.

– Aiomme liikuskella täällä avoimin mielin ja katsella, löytyykö meidän ikäisille jotakin kiinnostavaa. Liput on varattu illaksi festareiden jatkoille Erinin keikalle. Hän on suuri suosikkimme, Lintula kertoi.

Tarja Lintula (oik.) ja Kirsti Koivuniemi vierailivat OP Turun Seudun kojulla.

Itsehillintä on suorin tie tylsään elämään

Tämän vuoden K50-tapahtumien pääteema on rakkaus. Näin ollen vierailla oli mahdollisuus hakea E-kontaktin rintapinssejä, joilla pystyi viestittämään, onko etsimässä seuraa, kotikissa vai kenties parkettien partaveitsi.

Tapahtuman juontajana toimi niin poliitikkona kuin kirjailijanakin tunnettu Rosa Meriläinen, joka vielä ennen illan jatkobileitä luennoi siitä, miten saada hauskempi elämä.

– Meillä ihmisillä on taipumus tarvita toistemme hyväksyntää, mikä ei ole heikkous, vaan se kuuluu ihmisyyteen. Kannattaa kuitenkin esittää itselleen kysymys, paljonko antaa painoarvoa sille, jos tekee jotain noloa. On parempi olla nolo kuin tylsä. On myös syytä hyväksyä se tosiasia, että kaikkia ei voi miellyttää, Meriläinen opasti.

Meriläinen pohjasi luentonsa niin lähipiirinsä kokemuksiin kuin yhdessä Saara Särmän kanssa kirjoittamaansa Anna mennä! Opas hauskempaan elämään -kirjaansakin.

– On tärkeää rohkeasti antaa mennä vain. On uskallettava eläytyä, haltioitua ja nauttia. Itsehillintä on helpoin ja suorin tie tylsään elämään, juontaja jatkoi.

K50-tapahtumakiertue saa jatkoa myöhemmin Viking Gracella K50-risteilyn muodossa, jossa pääesiintyjänä on Katri Helena. Risteilyvierailla on myös mahdollisuus fanitapaamiseen artistin kanssa. K50-risteily järjestetään 1.–2. marraskuuta.

Yhteistyökumppaneina tapahtumassa olivat Matkapojat, Skanska ja Naantali Spa.

Rosa Meriläinen ihastutti hauskalla luennollaan.

Jaakko Virrankoski