Raisiossa perusteilla tyttöjen jenkkifutisjoukkue

Tyttöjen harjoitusleirillä näytti tältä keskiviikkona 20. syyskuuta. Kuva: West Coast Phoenix.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO. Raisiolainen West Coast Phoenix on perustamassa tyttöjen jenkkifutisjoukkuetta. Tänään 28. syyskuuta on vuorossa 13–17-vuotiaille tytöille suunnatun tutustumisleirin viimeinen päivä.

– Tyttöjen leiri keräsi noin kymmenkunta osallistujaa Aurasta, Maskusta, Naantalista, Raisiosta, Salosta ja Turusta, valmennustiimin Ronja Sulin sanoo.

– Leirin jälkeen tyttöjen treenit jatkuvat 1.10. Raision lukiolla, ja kaikki lajista kiinnostuneet alle 18-vuotiaat tytöt ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Ilmoittautua voi vielä vaikka edellisenä päivänä, niin tiedämme varautua lainavarustein, Sulin lisää.

Varsinais-Suomen amerikkalainen jalkapallo ry:n naisten joukkue West Coast Phoenix pelasi kaudella 2017 1. divisioonassa, jossa se selvitti tiensä aina finaaliin asti. Finaalivastustaja Tampere Saints oli kuitenkin tälläkertaa vahvempi, ja Phoenix sijoittui 1. divisioonassa toiseksi.

West Coast Phoenix on aloittanut toimintansa 2015 syksyllä. Vaikka seura ja joukkue on uusi, suurin osa pelaajista on pelannut jenkkifutista aikaisemmin Raisio OakLadies-joukkueessa. Nopeasti kasvava yhdistys on saanut hankeavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä tyttöjoukkueen käynnistämistä varten ja asiantuntijatukea tulee myös Suomen amerikkalaisen jalkapallon liitolta, joka haluaa erityisesti panostaa nuorisotyöhön.

Amerikkalainen jalkapallo on kasvattanut suosiotaan naisten keskuudessa. Kaudella 2017 naisjoukkueita on jo 21.

Katariina Mäkinen-Önsoy