Sauvon kunnanvirasto majailee nyt kolmessa osoitteessa

Sauvon kunnanviraston talo on nyt tyhjillään, eikä sen tulevaisuudesta olla vielä tehty päätöksiä.

SAUVO. Sauvon kunnanvirastolla ollaan pitkään kärsitty sisäilmaongelmien aiheuttamista oireista. Nyt talo on tyhjillään, kun viimeisetkin työntekijät muuttivat väistötiloihin elokuun alussa. Tällä hetkellä kunnanvirasto on käytännössä kolmessa eri osoitteessa.

Sosiaalitoimi on ollut jo pari vuotta väistötiloissa omakotitalossa vanhan kunnanviraston läheisyydessä, osoitteessa Pertinpolku 4. Tekninen puoli on Sauvon sähkötarvikkeen vanhoissa tiloissa osoitteessa Sähkömiehentie 4 ja hallintopuoli muutti elokuun alussa torin laidalle kahteen kerrostaloasuntoon osoitteeseen Vintterintie 3.

– Hallintopuolen toinen asunto on meidän oma ja lisäksi vuokrasimme myös naapuriasunnon, jotta saimme kaikki mahtumaan. Täällä on ihan siistit tilat, joissa pärjäämme hyvin jonkun aikaa. Asiakkaiden kannalta tämä on kuitenkin hankala ratkaisu, kun olemme monessa paikassa ja toisaalta myös työntekijöiden välinen yhteydenpito on hankalampaa, kommentoi kunnanjohtaja Seppo Allén.

Ratkaisuja vanhan kunnanviraston kohtalosta tai työntekijöiden tulevasta pysyvästä osoitteesta ei olla tehty.

– Aikataulusta on vaikea sanoa vielä mitään. Ensin pitää selvittää, mitä vanhan rakennuksen korjaaminen maksaisi ja toisaalta mitä siitä luopuminen maksaisi. Asian tekee hankalaksi myös se, että siellä on lämpökeskus, joka antaa usealle kiinteistölle lämmön ja lämpimän veden, selittää Allén.

Sosiaalipuoli on auki maanantaisin kello 15–17 ja tiistaista torstaihin kello 9–11.30 sekä ajanvarauksella muulloinkin. Hallinto ja tekninen puoli palvelevat nyt periaatteessa koko ajan, mutta kunnanhallituksen tulevissa kokouksissa linjataan uusista aukioloajoista.

– Uskoisin, että olemme menossa samantyyppiseen ratkaisuun kuin sosiaalipuolella, sanoo kunnanjohtaja.

Janica Vilen