Ruskopäivät juhlittiin viime viikolla aiempaa isommin

Lotta, Milla ja Marika Rissasen pöydässä kävi kauppa mukavasti.

Nelipäiväinen Rusko Soi! -tapahtuma keräsi hyvin kävijöitä. Hyvät kokemukset musiikkipainotteisuudesta värittävät jatkossa myös perinteisiä Ruskopäiviä. Sunnuntain kirpputorilla kävi kauppa kohtuullisesti, lastentavaroilla jopa hyvin.

RUSKO. Viime viikon torstaista sunnuntaihin vietettiin perinteisiä Ruskopäiviä aiempaa laajemmalla formaatilla. Rusko Soi -nimellä kulkeneessa tapahtumassa juhlistettiin Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Suuri osa ohjelmasta oli musiikkipainotteista. Lavalla nähtiin paikallisten kykyjen lisäksi esimerkiksi vuoden 2016 tangokuningatar Erika Vikman ja tenori Jyrki Anttila.

– Sanotaan, että sää suosi tapahtumaa kohtuullisesti ja ohjelmat onnistuivat hyvin. Ihmisiä oli kiitettävästi paikalla kaikkina päivinä, summasi Ruskopäivät yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Pere tunnelmiaan.

Peren mukaan isomman tapahtuman järjestelyistä myös opittiin paljon.

– Alue oli nyt vähän hajallaan, kun käytännössä järjestettiin kahdessa eri paikassa ohjelmaa. Tulevien vuosien Ruskopäiville saadaan tästä tapahtumasta varmasti vaikutteita. Jatkossa uskon, että lisäämme musiikin osuutta, arveli Pere.

Lastentavarat myivät kirppiksellä

Eeva-Kaarina Marela oli nauttinut erityisesti tenori Jyrki Anttilan lauantaisesta esiintymisestä.

Turun Seutusanomien toimitus kävi katsomassa sunnuntaina Ruskotalolla pidetyn kirpputorin tunnelmia. Epävakainen ilma taisi hiukan rokottaa kävijämäärää, vaikka myyntipöydät olikin siirretty sisälle liikuntasaliin. Pariltakymmeneltä pöydältä löytyi kuitenkin tavaraa moneen lähtöön ja henkilökohtaiseen tankkaukseen sai apua munkkikahvien ja lettujen muodossa.

Ruskolla jo pitkään asuneella Eeva-Kaarina Marelalla on tapana osallistua Ruskopäivien kirpputoreihin. Tällä kertaa hänellä oli myyntipöydällään esimerkiksi kauneudenhoitotuotteita.

– Lauantaina olin myös markkinoilla myymässä. Sade taisi pikkuisen vaikuttaa kävijämääriin, vaikka ei sää onneksi kovin huonoksi lopulta mennyt. Valitettavasti en ehtinyt kuulemaan musiikkiesityksistä kuin Jyrki Anttilan esityksen, mutta hän oli todella hyvä, Marela kertoi.

Lastenvaatteet ja lelut kävivät hyvin kaupaksi.

Lastenvaatteet- ja tavarat tuntuivat menevän myyntipöydiltä erityisen hyvin kaupaksi.

Lotta, Milla ja Marika Rissasen tiskillä oli kauppa käynyt mukavasti jo ensimmäisen tunnin aikana.

– Heti alussa myimme yhden polkupyörän, kitaran sekä kenkiä. Myös euron hintaiset elokuvat on tehneet kauppansa, Marika Rissanen kertoi.

Erikoisuutena Rissasten pöydässä olivat Lotan hakaneulojista tekemät korut.

– Ostin Sinooperista helmiä ja muita tarpeita, joista kokosin korut. Idean sain internetistä näkemästäni videosta, Lotta paljasti.

Eläkkeensaajat esiintymään Turun messuille

Irmeli Martti (vas.), Marja Kulmala ja Anneli Kiiski myivät Ruskon Eläkkeensaajien hyväksi kahvia ja munkkeja. Eläkkeensaajien toiminta on Ruskolla erittäin vireää.

Ruskon eläkkeensaajat pitivät silmin nähden suosiota nauttivaa kahvilaa, jolla keräsivät rahaa toimintaansa. Marja Kulmala oli leiponut satakunta munkkia ja toisen mokoman pullia. Irmeli Martti ja Anneli Kiiski auttoivat myynnissä. Kaikki kolme rouvaa ovat ahkerasti yhdistyksen toiminnassa mukana ja kuuluvat myös sen hallitukseen.

– Yhdistyksessä on noin 230 jäsentä ja toimintamme on erittäin aktiivista. Kerhotoimintaa ja retkiä on paljon, Irmeli Martti kertoi.

Seuraavaksi rouvat suuntaavat Turun messuille.

– Saimme ilmaiseksi messuilta paikan, sillä seniorit ovat yksi messujen teemoista. Järjestämme siellä ohjelmaa nimellä Suomi 100-vuotta – Sisulla ja sydämellä, paljasti Anneli Kiiski.

Kai Saarto