Raisioon-musiikkivideo saa ensiesityksensä perjantaina

Juttusarja

Raisioon-musiikkivideota toteuttamassa ovat olleet raisiolaisen tuottajan Jouni Lehtosen lisäksi iso liuta paikallisia ihmisiä – koululaisista ammattimuusikkoihin ja kaupunginjohtaja Ari Korhoseen asti.

Raisioon-kappale on Matti Inkisen (SIG) sävellys ja sanoitus 1970-luvun puolivälistä. Tätä levyttämätöntä kappaletta on tiettävästi esitetty vain Matti Inkisen johtaman Raisio KIDS -yhtyeen keikoilla, SIG-yhtyeen ohjelmistoon se ei todennäköisesti ole koskaan kuulunut. Kappale löytyi vanhana keikkatallenteena, kun Raision teatteri haki biisejä keväällä 2015 esitettyyn SIG-musikaaliin Vuosisadan rakkaustarina. Raision teatterin musikaalibändi esitti kappaleen myös Raisrockissa syksyllä 2015 vahvistettuna kaupunginjohtaja Ari Korhosella.

RAISIO. Killin markkinoiden aattona, perjantaina 25. elokuuta, Raision omasta nimikkokappaleesta Raisioon julkaistaan musiikkivideo. Siitäkään huolimatta, että biisin säveltäjä ja sanoittaja Matti Inkinen tituulerasi biisiä 1970-luvun puolivälissä jopa Raision omaksi kansallislauluksi, sitä ei koskaan ole levytetty.

Videota toteuttamassa ovat olleet raisiolaisen tuottajan Jouni Lehtosen (sovitus, koskettimet, äänitys, miksaus) lisäksi Juhani Tuominen (äänitys), Pauli Paju (sovitus, kitarat), Mäikkä Tuomi (rummut), Timo Rautala (basso), Minna Antila ja Laura Puisto (taustalaulut), trumpetistit Verner Vihervuori ja Sofia Kulju Raision nuorisosoittokusta.

– Tärkeän laulusolistin roolin on ottanut omaa soololevyään parhaillaan tekevä Jarmo Hauhtonen, joka tunnetaan parhaiten Korroosion laulajana. Äänitteellä esiintyy lisäksi Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen kitarasoolollaan ja Friisilän koulun lähes satapäinen musiikkiluokkien kuoro, Jouni Lehtonen sanoo.

– Kaikilla osallistuneilla on jokin yhteys Raisioon, ja jokainen on ollut yhtä suurella innolla mukana projektissa. Suomi 100 -vuotisjuhlavuoden teemaan sopivasti musiikkivideoprojekti on todella toteutettu yhdessä, lisää Lehtonen iloiten.

Huomenna perjantaina videolinkki tulee jakoon kaupungin nettisivuille sekä sosiaalisen median kanaviin. Biisiä soitetaan lisäksi lauantaisilla Killin markkinoilla.

– Raision kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtajan Tiina Salon kanssa päätettiin, että mitään varsinaista julkkaritilaisuutta ei järjestetä. Julkistuksesta pyritään kertomaan laajasti myös muissa medioissa, kuten nyt tässä, Lehtonen toteaa.

Lehtosen mukaan äänitykset ja videointi meni kuten suunniteltiinkin.

– Alkuperäinen idea tosin oli, että lopputekstien alla nyt olevia Jarmo Hauhtosen laulua huulisynkkaavia olisi ollut paljon enemmän varsinaisessa videossa. Mutta kun en saanut tarpeeksi ihmisiä mukaan, sijoitin mukaan lähteneet lopputekstien alle, Lehtonen kertoo.

Raision kaupunki tukee Raisioon-musiikkivideotuotantoa Suomi100-rahastosta.

Katariina Mäkinen-Önsoy