Paikalliset ateljeet mukana Kulkuluvassa

Turun Taiteilijaseuran jäsenten työhuoneet yleisölle 2.–3.9. avaavaan Kulkulupa 2017 -tapahtumaan osallistuu muun muassa Ateljee Tapani Kiippa Naantalissa. Kuva: Ragip Önsoy.

Turun Taiteilijaseuran jäsenten työhuoneet yleisölle 2.–3.9. avaavaan tapahtumaan osallistuvat Ateljee Tapani Kiippa ja Ateljee Galleria Kristiina Turtonen Naantalissa, Aapo Karjalainen Paimiossa sekä Turun anikistit ry Nummella ja Pääskyvuoren kasarmilla sijaitsevat työtilat.

KUVATAIDE. Kulkulupa / Ateljépasset 2017 avaa yleisölle taiteilijoiden työhuoneet jo viidennentoista kerran. Tapahtuma järjestetään Turun seudulla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.–3.9. klo 12–17. Kulkuluvan tuottaa Turun Taiteilijaseura ry.

Paikallisista mukana ovat Turun Nummella työhuonettaan pitävä Turun anikistit sekä Pääskyvuoren kasarmin ateljeet, paimiolainen Aapo Karjalainen sekä naantalilaiset Kristiina Turtonen ja Tapani Kiippa.

Tapahtuma-ajan taiteilijat ovat paikallaan työhuoneillaan tai ateljeet ovat avoinna. Heitä saa nykäistä hihasta ja kysellä tai voi vain nautiskella työhuoneiden yksityiskohdista omassa tahdissa. Toiset pitävät ovensa aina auki, toiset avaavat ovensa harvemmin.

Nyt on mahdollisuus pistäytyä sisälle ateljeeheni, kertoo Kiippa, jonka ateljee on avoinna normaalisti vain soittamalla.

Kulkuluvassa mukana olevista ateljeista saa tietoa tapahtumasta ja leimakortin. Viidellä leimalla voi osallistua taideaiheisten palkintojen arvontaan. Paikallisten taiteilijoiden lisäksi työhuoneita on avoinna myös Barkerin, Leaf-Centerin, Logomon sekä Manillan ateljeetaloissa.

TSS