Korppoossa järjestetään Silja Line Seurakisat 30.8.

Kuva: SUL

Jo viidettä kesää järjestettävät Silja Line Seurakisat saapuvat Korppooseen.

PARAINEN. Koko kesän ajan ja aina lokakuulle asti jatkuvia Silja Line Seurakisoja järjestetään yhteensä yli 500 eri puolilla Suomea. Paraisten Korppoossa kisataan keskiviikkona 30. elokuuta kello 18. Luvassa on keihäänheittoa niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Ritva Immonen sanoo Silja Line Seurakisojen sopivan kaikille yleisurheilusta kiinnostuneille lapsille.

– Viimeisen neljän vuoden aikana seurakisat ovat liikuttaneet yli 100 000 lasta ja nuorta, mikä on osaltaan heijastunut myös seurojen harrastajamääriin, Immonen iloitsee.

– Seurakisat ovat koko perhettä aktivoivaa toimintaa, joissa osallistumisen kynnys on äärimmäisen matala. Vanhemmat voivat olla kilpailujen ajan lähellä lastaan ja osa heistä toimii kilpailujen toimitsijoina. Tapahtuma voi olla lapselle yksi kesän mieleenpainuvimmista elämyksistä, hän jatkaa.

Myös Silja Linella ollaan jälleen mukana kuluvan kesän seurakisoissa innolla.

– On hienoa olla mukana yhteistyössä, joka liikuttaa lapsia ja perheitä ympäri Suomea niin isoissa kaupungeissa kuin pienillä paikkakunnilla. Mahdollistamme mielellämme kisoihin osallistuville seuroille monipuolisia kannusteita, ja haluamme edelleen tuoda urheilukentillä sekä lapsille että vanhemmille yhdessä tekemisen ja liikunnan iloa, sanoo Tallink Siljan varatoimitusjohtaja Pasi Näkki.

Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki lapset ja etenkin ne, joille yleisurheilu on lajina uusi tuttavuus.