OP Kulku tuo Turkuun kuukausihintaisen sähköauton

OP Ryhmän tarjoama sähköautopalvelu OP Kulku laajenee Turkuun ja sen lähialueille 24. elokuuta. Kuva: OP Kulku.

OP Ryhmän tarjoama sähköautopalvelu OP Kulku laajenee Turkuun ja sen lähialueille 24. elokuuta alkaen. OP Kulku tarjoaa mahdollisuuden sähköauton käyttöön selkeällä kuukausihinnalla, jolloin autoilun mukavuudesta voi nauttia ilman omistamiseen liittyviä velvollisuuksia.

OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

YRITYSUUTISET. Turusta tulee elokuun lopussa kolmas suomalainen kaupunki, jossa kuluttajat ja pienyritykset voivat hankkia sähköauton käyttöönsä kuukausihinnalla OP Kulku -palvelusta. Vuoden 2016 lopussa lanseerattu palvelu toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella.

– Autonvalmistajat investoivat nyt sähköautoihin ja kuluttajien kiinnostus on suurta. OP Kulku madaltaa kynnystä sähköautoilun aloittamiseen ja vastaa samalla liikkumisen muutostrendeihin, kuten liikkumisen palveluistumiseen ja palvelukanavien digitalisoitumiseen, kiteyttää OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä.

Autoilua kuukausimaksulla

Torstaina 24.8. Turussa aloittava OP Kulku tarjoaa kuluttajille ja yrityksille mahdollisuuden sähköautoiluun kuukausimaksulla ilman omistamiseen liittyvää huolta, tarvetta suuriin kertainvestointeihin tai arvailua auton arvon laskusta.

– Olemme saavuttaneet merkittävää osuutta sähköautojen kasvavassa markkinassa. Alkuvuonna rekisteröidyistä täyssähköautoista yli viidesosa hankittiin OP Kulku -palvelun kautta. Seuraavaksi haluamme panostaa erityisesti yritysasiakkaiden ja muiden yhteisöjen palveluun, OP Kulkusta vastaava hankejohtaja Timo Kemppainen kertoo.

Syksyllä OP Kulku esimerkiksi pilotoi Imatran kaupungin kanssa mallia, jossa kaupungin hankkimat yhteiskäyttöiset sähköautot ovat kaupungin työntekijöiden käytettävissä sekä työ- että vapaa-ajalla.

Suomen laajin sähköautojen valikoima

Asiakas voi valita OP Kulusta kaksi eri palvelutasoa. OP Kulku Premium -palvelu tarjoaa autoilun kokonaispalvelun, joka sisältää auton käytön lisäksi tarvittavat huollot ja korjaukset, kasko- ja liikennevakuutuksen, noutopalvelun huoltoon, renkaiden vaihdot ja säilytykset sekä rajoittamattoman määrän autopesuja. Peruspalvelu sisältää sähköauton käytön lisäksi huollot ja korjaukset. Asiakkaan puolesta huolehditaan huoltoihin kutsumisesta.

OP Kulku tarjoaa asiakkaidensa käyttöön sähköautoja ja ladattavia hybridejä Suomen laajimmasta valikoimasta: tarjolla on esimerkiksi Tesla, Toyota, Volkswagen, Nissan, Hyundai, Renault, Volvo, Mercedes-Benz ja BMW.

Valittu auto, varustelutaso, sopimuksen kesto, palvelupaketti ja ajokilometrit vaikuttavat asiakkaan maksamaan kuukausihintaan. Sopimuksen voi tehdä kerralla 24–48 kuukaudeksi, ja asiakas sitoutuu palveluun vähintään kahdeksi vuodeksi. Tarvittaessa myös asiakkaan vanhan auton myynnissä autetaan.

Palvelu uudistaa samalla myös auton hankintaan liittyviä käytäntöjä. Asiakas ei mene OP Kulku -palvelun luo, vaan kutsuu verkkosivujen kautta palvelumyyjän esittelemään palvelua ja asiakkaan valitsemaa ajoneuvoa hänelle sopivaan paikkaan, esimerkiksi kotiin tai työpaikalle. Sopimus palvelun käyttöönotosta voidaan tehdä autoon tutustumisen yhteydessä. Valittu auto toimitetaan asiakkaan toivomaan paikkaan tai asiakas voi noutaa valitsemansa auton autoliikkeestä. Autojen toimitusajat vaihtelevat automalleittain.

OP Kulku -palveluun voi tutustua sille räätälöidyillä nettisivuilla sekä Turun Messuilla 24.–27.8.

TSS