Jääkärit, viestimiehet ja pioneerit antoivat vakuutuksensa ja valansa Raisiossa

Raision kaupungin isännöimä vala- ja vakuutustilaisuus keräsi 17.8. Kerttulaan suuret määrät juhlavieraita. Vala- ja vakuutustilaisuus päättyi ohimarssiin. Kuvat: Ragip Önsoy.

RAISIO. Raisio isännöi torstaina 17.8. Porin prikaatin saapumiserän 2/2017 sotilasvakuutus- ja sotilasvalatilaisuutta Kerttulan urheilukeskuksessa. Tilaisuus hajautettiin kahdelle päivälle niin, että maavoimissa heinäkuun alussa palveluksensa aloittaneet alokkaat antoivat torstaina valansa ja vakuutuksensa Raisiossa ja Uudessakaupungissa, perjantaina vuorossa olivat puolestaan Hämeenkyrö ja Parkano.

Raision tapahtumaan osallistui lähes 700 Satakunnan pioneeri- ja viestipataljoonaan kuuluvaa sotilasta omaisineen. Uudessakaupungissa valansa ja vakuutuksensa antoivat sen sijaan 700 alokasta Satakunnan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan ensimmäisestä huoltokomppaniasta.

Porin prikaatissa sotilasvalan tai -vakuutuksen vannottuaan alokas nimitetään komppaniasta riippuen joko jääkäriksi, viestimieheksi, pioneeriksi, tykkimieheksi tai suojelumieheksi. Alokas- eli peruskoulutuskauden aikana päätetään jokaisen henkilön jatkokoulutuksesta.

Sotilasvakuutuksen, sotilasvalan ja ohimarssin vastaanotti Porin prikaatin komentaja, eversti Rami Saari. Raisiossa valan esilukijana toimi kaupunginjohtaja Ari Korhonen. Saari nimitti tilaisuudessa valan tai vakuutuksen antaneet jääkärit, pioneerit ja viestimiehet sotilasuralleen.

Saapumiserässä 2/2017 armeijan riveihin astui 3.7. noin 12 000 asevelvollista. Lisäksi vapaaehtoisen asepalveluksen aloitti noin 400 naista.

– Heinäkuun saapumiserässä palveluksensa Porin prikaatissa aloittaneita alokkaita oli tavalliseen tapaan yhteensä reilut 2000. Länsi-Suomen alueella toimiva prikaati antaa varusmieskoulutusta Säkylässä ja Niinisalossa, Saari toteaa puheessaan.

– Porin prikaatissa noin puolet varusmiehistä palvelee 165 vuorokauden miehistötehtävissä ja noin kymmenesosa varusmiehistä miehistön erityis- ja ammattitaitoa vaativissa tehtävissä, jotka kestävät 255 vuorokautta. 347 vuorokauden palvelus käsittää kaikki esimiestehtävät, sekä vaativimmat miehistötehtävät, joihin lukeutuvat sotilas- ja taisteluajoneuvojen kuljettajat, lisää Saari.

Katariina Mäkinen-Önsoy