Naantalissa pääsee tutustumaan uuteen huoltoalus Roopeen

Pidä Saaristo Siistinä ry:n uusi huoltoalus M/S Roope on ensimmäistä kertaa yleisölle avoinna kesäkuisten kastajaisten jälkeen Naantalin Veneet Esillä 2017 -myyntinäyttelyssä 1.–3. syyskuuta.

Veneet Esillä 2017 -tapahtuma Naantalin vierasvenesatamassa on Suomen suurin käytettyjen veneiden myyntinäyttely. Tapahtumassa on mahdollista tutustua myös PSS ry:n uuteen huoltoalus M/S Roopeen. Roope on avoinna yleisölle perjantaina kello 16–18, lauantaina kello 11–18 ja sunnuntaina kello 12–18. Tutustumisen yhteydessä tarjolla on uusinta ympäristötietoa vesilläliikkujille.

Paraislaisen HL-Metal Oy:n rakentama huoltoalus valmistui tänä keväänä. Uuden aluksen kapasiteetti on merkittävästi suurempi vanhaan Saaristomeren huoltoalukseen verrattuna. Alus on myös varustettu jätepuristimella, jolla saadaan puristettua jäte tiiviiksi. Näin on saatu kauden aikana kertyviä ajomaileja vähennettyä huomattavasti, kun lastin tyhjennysvälit harvenevat. Muita merkittäviä varusteita aluksella ovat muun muassa iso nosturi sekä lietepumput ja lastitankit, jotka mahdollistavat kelluvien imutyhjennysasemien tyhjennyksen.

M/S Roope huoltaa noin 30 Roope-palvelupistettä Saaristomerellä, eli aluksella tyhjennetään jätepisteitä, kuivakäymälöitä ja kelluvia imutyhjennysasemia.  Uusi alus on avainasemassa vesilläliikkujien jätehuoltopalveluiden laaja-alaisessa parantamisessa ja kehittämisessä sekä taloudellisesti että ekologisesti. Pitkään kaivatun aluksen hankinnan mahdollistivat kaikki PSS ry:n jäsenet, tukijayritykset, henkilö-, organisaatio- ja yrityslahjoittajat sekä ympäristöministeriö.