Maskun Härmälän muinaistulitapahtuma peruuntuu

MASKU. Maskun muinaistulitapahtumaa Härmälän rotkolla on järjestetty elokuun viimeisenä viikonloppuna jo vuodesta 2010. Tänä vuonna Maskun kylien yhteinen ponnistus viettää kuitenkin välivuotta. Syynä on se, että satokausi on pahasti myöhässä ja parkkipaikkakäyttöön suunniteltua peltoa Härmälän rotkon lähellä ei päästä puimaan ennen tapahtumaa.

Tapahtumaan on saapunut viime vuosina lähemmäs tuhat ihmistä eli reilut 400 autoa ja tällaisen massan parkkeeraus muualle kuin pellolle ei ole turvallista.

– Tilaisuuden peruuttaminen on ikävää näin Suomi100 -juhlavuonna, mutta luonnonoloille ei voi mitään. Niemenkulman kapeat kylätiet ovat liikenteellisesti muutenkin haasteellisia ja parkkipellon menetyksen kautta liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden takaaminen on mahdotonta, totesivat järjestelyistä vastanneet Maskun kyläyhdistykset kokouksessaan.