Arkijärjen lähettiläiden pyöräkulkue bongattavissa Turun seudulla 11.–14. elokuuta

Keskustan poliitikot pyöräilevät normien purkamisen puolesta

Kuvituskuva. Ei liity tapaukseen.

POLITIIKKA. Keskustalaiset pyöräilevät 11.–14. elokuuta Naantalista Espooseen normien purun puolesta. Poliitikot lähtevät perjantaina liikkeelle Naantalista, josta reitti kulkee Raision, Turun, Kaarinan, Paimion ja Sauvon kautta lopulta Espooseen asti. Yhteensä reitille tulee mittaa 360 kilometriä.

Idea turhan byrokratian keventämiseen tuli suomalaisilta viisi vuotta sitten Juha Sipilän ja keskustalaisten kesäpyöräilyssä Pohjois-Suomessa. Nyt pyöräilyperinne saman teeman parissa saa jatkoa Varsinais-Suomessa.

– Jo sadat suomalaisia harmittaneet lainkohdat ovat kokeneet siivouksen kuluneella pääministeri Juha Sipilän hallituskaudella. Esimerkiksi rakennuslupia, ympäristölupia ja maa-aineslupia myönnetään nyt aiempaa helpommin. Samoin nimenmuutos tai maatilatuotteiden suoramyynti ovat helpottuneet, tiedottaa Keskusta.

Mukana on muun muassa kansanedustaja ja Keskustanaisten puheenjohtaja Ulla Parviainen.

 – Pyöräily kylien ja pitäjien läpi on hieno tapa nähdä kesä-Suomea. Reitin varrella järjestettävissä tilaisuuksissa puolestaan pääsee tapaamaan ja jututtamaan ihmisiä. Haluan kertoa tapaamisissa, mitä turhia säädöksiä on jo purettu ja kuulla yhä kevennettävistä byrokratiakohdista, hän kommentoi.

Parviaisen lisäksi mukana ovat joko koko reitillä tai osittain keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä, puoluesihteeri Jouni Ovaska, ministeri Annika Saarikko sekä kansanedustajia ja muita keskusta-aktiiveja.