Naantaliin pronssia H-veneiden pohjoismaiden mestaruuskisoista

Naantalin Purjehdusseuran Wenda ylsi pronssille viime viikonloppuna käydyissä H-veneiden pohjoismaiden mestaruuskisoissa Tanskassa. Kuva: Naantalin Purjehdusseura.

PURJEHDUS. Perinteinen ja Euroopan suurin köliveneluokka sai joukkoonsa uuden suomalaisen arvokisamenestyjän, kun naantalilainen Wenda otti PM-pronssia viime viikonloppuna Tanskassa.

Tanskassa Herslev Strand Seljklubilla käytiin viikonloppuna H-veneiden pohjoismaiset mestaruuskilpailut. Kilpailuihin osallistui yhteensä 35 venettä edustaen Suomea, Ruotsia, Tanskaa ja Norjaa. Suomea kilpailuissa edusti kolme venekuntaa, edustaen Naantalin Purjehdusseuraa, Uudenkaupungin Purjehdusseuraa ja Kotkan Pursiseuraa.

Parhaiten suomalaisista kisoissa menestyi naantalilainen Wenda tuoden pronssia Suomeen. Wendaa kipparoi Jan Forsbom ja miehistössä mukana olivat Timo Lankinen, Iiro Törnström sekä Jukka Nikulainen. Mestaruus meni tanskalaiselle Steffen Seggerille, hopea myös tanskalaiselle Claus Hoj Jensenille.

– Meillä oli hyvä ensimmäinen päivä perjantaina, pieniä takaiskuja lauantaina, mutta saimme hyvin koottua ajatukset tälle päivälle ja saimme nostettua itsemme sijalta viisi, sijalle kolme. Voimme olla tyytyväisiä tähän suoritukseen. Nyt jatkamme kisa- ja treenikautta Suomessa ja kauden päätavoite on elokuussa MM-kisoissa Sveitsissä. Hyvässä porukassa saadaan hyviä tuloksia, kertoo Wendan kippari Jan Forsbom.

H-vene on suomalaisen Hans Groopin suunnittelema kölivene, joka juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivalta merillä. H-vene on tunnettu retki- sekä kilpaveneenä. Niitä on rakennettu yli 4000 kappaletta ja se on Euroopan suurin yksityyppiköliveneluokka.

TSS