Leikkimielinen veneilykisa, Loki-navigointi kuljettaa tänä kesänä kuusi venekuntaa saaristomeren mielenkiintoisimpiin kohteisiin. Navigointi on osa John Nurmisen Säätiön ylläpitämän Loki-palvelun kesän ohjelmaa. 

SAARISTO. Loki-navigointiin on valittu kymmenen kiehtovaa veneilykohdetta Suomen saaristosta ja kisan ideana on vierailla vähintään viidessä kohteessa kilpailuajan puitteissa. Kohteissa venekuntien tulee yhteisvoimin suorittaa sieltä löytyvä rasti ja taltioida suoritus omaksi lokimerkinnäkseen Loki-palveluun.

Merkintöjen avulla meren ystävät ja lomanviettäjät voivat seurata kilpailijoiden kulkua pitkin poikin saaristoa ja poimia samalla vinkkejä omiin kesäsuunnitelmiin. Ilmestymisalueemme kaupungeista mukana navigoinnissa ovat Naantali ja Parainen. Kohdesatamina toimivat Naantalin vierasvenesatama sekä Bodö, Seili ja Utö, Hannas Horisont, Paraisilla.

Muut kohdesatamat ovat Elisaari Inkoossa, Jussarö Raaseporissa, Mathildan Marina Salossa, Örö Kemiönsaarella, Peterzens Kustavissa ja Pakkahuoneen vierassatama Uudessakaupungissa. Tiesitkö esimerkiksi, että parin kilometrin päässä Pakkahuoneen vierasvenesatamasta löytyy lattiasta kattoon naivistisilla taideteoksilla maalattu taidetalo Pilvilinna? Tai että Elisaaren satamassa huhutaan olevan saariston paras raakakakkubuffet? Navigointi paljastaa nämä ja monta muuta saariston salaisuutta.

Kilpailun pääpalkintona on 250 euron lahjakortti John Nurminen Marinen veneilytuotteisiin ja sen voittaa kesän lopussa eniten yleisöääniä saanut venekunta.

– Suomen saaristossa kisaileviin venekuntiin lukeutuu kolme purjevenettä ja kolme moottorivenettä, jotka tarkkasilmäinen voi tunnistaa veneissä liehuvista Loki-viireistä, Lokin projektipäällikkö Anna Herlin kertoo.

Myös nopeus ratkaisee: Yllätyspalkinnon pokkaa venekunta, joka ensimmäisenä navigoi läpi kaikki kymmenen Loki-kohdetta! Kisa-aikaa on 13.8. saakka. Kilpailua voi seurata Loki-palvelussa sekä Lokin sosiaalisen median kanavissa, Twitterissä ja Instagramissa, tunnisteella #lokinavigointi. Lokin Facebook-sivuilla jaetaan aktiivisesti kilpailijoiden lokimerkintöjä sekä kiinnostavia vinkkejä Loki-navigoinnin kohdesatamista ja kaupungeista.

Kilpailun järjestäjätahona toimiva Loki on John Nurmisen Säätiön ylläpitämä merellinen verkkopalvelu ja yhteisö. Palvelun kartalta löytyvät kaikki Suomen vierassatamat sekä satoja meren ystävien ja merellisten toimijoiden lokimerkintöjä: tarinoita, tiedonjyviä ja retkikohdevinkkejä.

– Kuka tahansa voi liittyä Loki-yhteisöön ja kirjata kartalle oman lokimerkintänsä. Toivottavasti kartalle ilmestyy kesän aikana paljon vinkkejä meidän kaikkien meren äärellä liikkujien iloksi, Herlin toivoo.

Loki-profiilin luominen ja merkintöjen lisääminen on sekä yksityishenkilöille että organisaatioille maksutonta. Kartan selailu ei edellytä palveluun rekisteröitymistä.

Loki-navigoinnin venekunnat:

M/s Apollo miehistönään Kapteeni-Järvi, Puosu-Anu, Mauno ja Urho. “Retkue halkoo Itämeren pintaa monet matkat kokeneella rautarouvalla. Rautarouvamme tosin on muovia, mutta asenne ja olemus ovat kuin rautarouvan.”, Sirius Starlight miehistönään Timo, Mari & lapset Nemo ja Peppe. “Sirius Starlightin keittiössä valmistetaan herkullista ja täyttävää ruokaa luonnon antimia mahdollisuuksien mukaan hyödyntäen. Viime kesänä herkuttelimme mm. Jurmon merikaalilla, Itämeren katkaravuilla ja sinisimpukoilla, joita pikkukipparimme keräsivät puhtaimmilta rannoilta.”, Pink boat eli “Pinky” miehistönään Jarkko, Heini, Matti & Ella.” Entiseltä tyttöystävältä aikoinaan eurolla ostettu Pinky on vähän kuin veneiden chihuahua; kooltaan pieni mutta luonteeltaan ja asenteeltaan kuin mikäkin merten vahtikoira!”, S/y Meripähkinä miehistönään Aino, Amalia, Elina J. & Elina R. “Do it yourself -asenteen siivittämänä ja itseoppineina venemekaanikkoina olemme onnistuneet luomaan koomisia tilanteita ja synnyttämään hilpeyttä venenaapurustossa — kuitenkin aina lopulta projekteissa onnistuen.”, Aallonharjalla / Bayliner 2651 miehistönään Jussi, Katariina & kansikoira Enzo. “Olemme aktiivinen, humoristinen ja utelias kolmikko. Kulinaristiset nautinnot ja valokuvaaminen ovat osa veneilyharrastustamme, niin omassa veneessä kokaten kuin satamien palveluita hyödyntäen.” ja S/y Sjöspöket miehistönään Kommodori Kaira, perämies Netta sekä minimatruusit A.K. ykkönen & A. K. kakkonen. Mukana menossa myös “Valkoinen Ruotsin puosukoira, joka luulee olevansa suurikin merenkävijä ja seitsemän meren sankari, mutta pysyttelee kiltisti laiturilla meriveden pärskyessä rantakivikossa.”

TSS