Kansanlaulukirkko ja kotiseutumuseon avaus Tarvasjoella

LIETO. Sunnuntaina 11. kesäkuuta vietetään Liedon Tarvasjoella kansanlaulukirkon sävelin. Kansanlaulukirkko-jumalanpalveluksia on Tarvasjoella pidetty kymmenisen vuotta. Idean kansanlaulukirkosta toi Tarvasjoen seurakuntaan alkuaan Minna Mäkinen.

Kansanlaulukirkkoa vietetään kirkon läheisyydessä kotiseutumuseon pihalla.

Kansanlaulukirkosta vastaa Tarvasjoen kappeliseurakunta vapaaehtoisten avustamana. Kirkon musiikkipuolesta huolehtii Tarvasjoki Ensemble. Liturgina on kappalainen Harri Ruskeepää. Tänä vuonna lauletaan kansanlaulukirkko-vihkosen uudemman painoksen sanoin. Jumalanpalveluksen jälkeen juodaan kirkkokahvit, ja kotiseutumuseo avaa ovensa kesäkauteen.

Nimensä mukaisesti kansanlaulukirkko ammentaa musiikkinsa monille tutusta ja rakkaasta kansanlauluperinteestämme. Kirkko rakentuu kansanlaulujen sävelmistä, jotka Anna-Mari Kaskinen on sanoittanut uudestaan messukäyttöön. Lauluvihon uudempi painos sisältää 12 uutta sanoitusta, jotka sopivat erityisesti alku- ja keskikesän jumalanpalveluksiin.

Tarvasjoen kotiseutumuseo on kansanlaulukirkon jälkeen avoinna klo 15 asti. Museon alakerrassa on näyttelyt Ihmisten Tarvasjoki sekä Tarvasjoen seurakunnan vaiheita. Lainamakasiinin yläkerrassa kävijä kohtaa Härkätien kulkijoita sekä tutustuu erilaisiin kaupankäynnin muotoihin. Museossa on myös pieni museopuoti ja kahvio. Museoon on vapaa pääsy ja se on avoinna sunnuntaisin elokuun loppuun asti.

Tapahtumien järjestämisestä vastaavat Tarvasjoen kappeliseurakunta sekä Liedon museo.

TSS