Hemmottelupäivässä korostettiin hyviä puolia

Arja Tolonen (vas.), Tytti Kankaristo ja Cambridge-ohjelman raisiolainen valmentaja Elina Ahvamaa juhlistivat stailauspäivän finaalia kuohuvalla Kuvamestari Kalefoton studiossa. Kuva: Ragip Önsoy.

Vuoden Cambridge Kasvo -kilpailijoina 7.–21.6.2017 loistavat Tytti Kankaristo Paimiosta ja Arja Tolonen Raisiosta. Ansaittua hemmottelupäivää kisaajat viettivät Raisiossa painonpudotusta ja hyvinvointia juhlistaakseen. Samalla napattiin viralliset kisakuvat.

KAUNEUS JA HYVINVOINTI. Raisiolainen Arja Tolonen ja paimiolainen Tytti Kankaristo ottivat ihanan irtioton arkeen 3. toukokuuta, jolloin he viettivät Cambridge-valmentajansa Elina Ahvamaan kanssa stailaus- ja kuvauspäivän Raisiossa.

Vuoden Cambridge Kasvo -kilpailuun osallistuvat Tolonen ja Kankaristo ovat molemmat onnistuneet pudottamaan painoa tavoitteidensa mukaisesti. Nyt kun tavoite on saavutettu, vuorossa on uudesta ulkomuodosta nauttiminen ja painonhallinta.

Kankaristo pudotti 13 kiloa.

– Cambridge-painonpudotusohjelmaan lähdin mukaan loppuvuodesta 2015, jolloin tein henkilökohtaisen laihdutussuunnitelman yhdessä Elina-valmentajan kanssa. Liikuntaa tulee harrastettua todella vaihtelevasti, mutta jumppa maistuu paremmin kevyempänä, Kankaristo sanoo.

Tolosella painoa putosi 24 kiloa.

– Aloitin Cambridge-ohjelman viime vuoden heinäkuussa. Ateriankorvikkeiden kaveriksi ynnäsin vielä pidemmät lenkit, joita tuli painavampana tehtyä koiran kanssa aika laiskasti, Tolonen kertoo.
– Olen innostunut lisäksi uimisesta ja kuntosalikäynnitkin voisi aloittaa. Nyt on kokonaisvaltaisesti jaksavampi olo ja energiaa lähteä liikkeelle, lisää Tolonen.

Molemmat ovat lisänneet vedenjuontia, joka auttaa vilkastamaan aineenvaihduntaa. Myös herkut ovat vaihtuneet terveellisempään suuntaan.

Stailauspäivä alkoi Vaateliike Milinestä vartaloa imartelevien vaatteiden valinnalla. X-vartaloisille Toloselle ja Kankaristolle suositeltiin vyötäröä korostavia vaatteita. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

– Karkkien tilalla on nykyisin usein hedelmä- tai vihannesnaposteltavia kuten esimerkiksi babyporkkanoita, Kankaristo toteaa.

Kilpailijat pääsivät stailattaviksi Vaateliike Milineen, kampauksesta ja meikkauksesta vastasi Hius- ja kauneushuone Instant ja virallisista kisakuvista Kuvamestari Kalefoto.

– Valmistautuminen kilpailuun tapahtui siis raisiolaisyrittäjien tiiviissä yhteistyössä, sanoo Elina Ahvamaa. Ahvamaan toimipiste löytyy niin ikään Raisiosta, Luontaishoitola Suoniitystä.

Ahvamaan mukaan päivä on onnistujille palkinto upeasta laihdutuksesta.

– Hyvien puolien korostaminen on tärkeää, eikä ihailua, kehua ja kannustusta tarvitse pitää sisällään. Kilojensa kanssa kamppailevalle ihmiselle on tärkeää kuulla, miten hän loistaa tehtyään näin upean muutoksen. He eivät välttämättä vielä sitä edes ymmärrä, vaikka peilikuva olisi miten muuttunut, Ahvamaa muistuttaa.

Kilpailuluokat ovat Vuoden nainen, Vuoden mies ja Vuoden painonhallitsija. Jokaisesta luokasta valitaan voittaja, joka palkitaan matkalla elokuiseen Islantiin.

Katariina Mäkinen-Önsoy