Raisio saa oman ”kansallislaulunsa”

Juttusarja

Tuottaja Jouni Lehtonen (oik.) käy läpi kappaleen kulkua rumpali Markku ”Mäikkä” Tuomen kanssa. Kuva: Kimmo Muttilainen.

Edesmenneen SIG-yhtyeen keulakuvan Matti Inkisen jo 1970-luvun puolivälissä sanoittamasta ja säveltämästä Raisioon-kappaleesta tehdään musiikkivideo. Sen toteutuksesta vastaavat SIG-musikaalissa mukana olleet muusikot sekä joukko Friisilän koulun oppilaita.

RAISIO. Raisio saa oman nimikkokappaleensa, kun SIG- ja Raisio Kids -yhtyeissä vaikuttaneen Matti Inkisen sävellys ja sanoitus 1970-luvun puolivälistä julkaistaan ensi syksynä musiikkivideona. Kappale Raisioon kuultiin kaksi vuotta sitten keväällä esitetyssä SIG-musikaalissa Vuosisadan rakkaustarina, mutta sitä ei koskaan ole levytetty.

Musiikkivideon tuottajana toimiva Jouni Lehtonen kertoo saaneensa Inkisen perikunnalta kappaleen sovitusluvan musikaalia varten. Nyt samaa sovitusta hyödynnetään musiikkivideota tehtäessä. Raision kaupunki lähti mukaan tukemaan hanketta Suomi 100-vuotisjuhlarahastosta.

– Lopputuloksena nähtävä musiikkivideo tulee vapaasti katsottavaksi esimerkiksi Youtubeen, josta sitä voi linkata vaikkapa Raision kaupungin omille nettisivuille, Lehtonen sanoo.

Rummuista kaikki alkoi

Projektissa päästiin kunnolla vauhtiin viime viikonloppuna, kun Pommarissa tehtiin rumpuäänitykset, joiden äänittämisestä vastasi ”Jusku” Tuominen. Kappaleessa soittavat SIG-musikaalissa mukana olleet muusikot. Rummuissa on Markku ”Mäikkä” Tuomi, sähkökitarassa Pauli Paju, bassossa Timo Rautala ja kosketinsoittimissa Jouni Lehtonen. Solistin viitan harteilleen pukee toisesta tunnetusta raisiolaisbändistä, Korroosiosta, tuttu Jarmo Hauhtonen. Lisäksi mukana on Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen, joka soittaa kitaraa.

– Saimme musiikkivideoon mukaan Friisilän koulun oppilaita, jotka laulavat kertosäkeessä ja ovat mukana varsinaisessa videossa, Lehtonen kertoo.

Ei mikään matkailuvideo

Lehtonen korostaa, ettei halua tehdä musiikkivideosta minkäänlaista matkailuvideota rakkaasta kotikaupungistaan. Kyse on rokkikappaleesta ja videokin pitää olla sen mukainen.

– Sarja kauniita kuvia kaupungista ei palvelisi itse kappaletta, eikä se myöskään tekisi kunniaa kappaleen kirjoittaneelle Matti Inkiselle, Lehtonen sanoo.

Musiikkivideon on määrä olla valmis nähtäväksi ensi syksynä koulujen syyslukukausien alkuvaiheessa.

Kimmo Muttilainen

Turun Seutusanomat seuraa musiikkivideoprojektin etenemistä juttusarjassaan.