M-Market Paimio avasi ovensa

M-market Paimio sijaitsee entisen Ala-Vistan Siwan tiloissa. Kuva: Janica Vilen.

Paimio sai uuden lähikaupan, kun M-Market Paimio aloitti toimintansa vanhan Ala-Vistan Siwan tiloissa. Kauppiaat haluavat panostaa paikallisiin tuotteisiin ja asiakkaiden kuunteluun.

PAIMIO. Kauppaketju M-marketin uusin liike on avattu Paimioon. Entisen Vistantien Siwan tiloissa sijaitseva liike avattiin lauantaina 1.4. ja se on saanut lämpimän vastaanoton alueen kuluttajilta. Kaupalla on kolme kauppiasta Jesse Kantonen, Arttu Väisänen ja Markus Lindgren, jotka avasivat kuukausi sitten niin ikään M-ketjuun kuuluvan M-market Perniön.

– Vastaanotto on ollut erittäin positiivinen ja on ollut tosi onnistunut avaus molemmissa liikkeissä. Toivotaan, että saamme oman jalansijamme niin Paimion kauppojen joukossa, kommentoi Lindgren.

Vaikka M-market Paimio kilpailee asiakkaista muiden kauppojen kanssa, kauppiaat kokevat, että M-market Paimio pystyy vastaamaan haasteeseen ketteryytensä ansiosta. Lisäksi kauppiaat haluavat panostaa paikallisuuteen ja asiakkaiden toiveiden toteuttamiseen.

– Olemme pieni kauppa, joka voi itse määritellä keneltä ostaa. Näin voimme ostaa enemmän paikallisilta tuottajilta. Lisäksi keräämme asiakkaiden tuotetoiveita ja toteutamme niitä niin hyvin kuin kykenemme. Kauppamme tulee panostamaan myös tulevaisuudessa paikallisuuteen ja asiakkaiden toiveiden toteuttamiseen, Lindgren kertoo kauppansa vahvuuksista.

Kauppiaat valitsivat juuri M-ketjun, koska se on heidän mukaansa kaikkein yrittäjäystävällisin vaihtoehto, jossa saa olla itse ohjaksissa oman kaupan asioista. Lisäksi ketjulla on hyvät hintaneuvottelijat, joiden ansiosta kampanjat pysyvät kilpailukykyisinä. Pienet liiketilat tuovat omat haasteensa, mutta niissä on myös oma etunsa.

– Koska olemme pieni kauppa, meiltä on helppo tulla ostamaan nopeasti vaikka maitopurkki, eikä tarvitse lähteä isoon kauppaan pienten ostosten takia. Meillä on asiakkaita ihan laidasta laitaan. Jotkut tulevat ostamaan vain sen maitopurkin ja toiset taas ostavat korin täydeltä tavaraa, toteaa Lindgren.

Liikkeen tiloissa on myös pieni kahvila, jossa on tarjolla tuoreita leivonnaisia, pikkusuolaista ja kahvia. Kahvila on mukava lisäys kaupan jo melko laajaan valikoimaan.

Oona Saarinen
Kirjoittaja suorittaa Turun Seutusanomissa työssäoppimisjaksoaan.