Veneilijöiden palvelukeskus ja ravintola avataan toukokuussa Naantaliin

Veneilijöiden palvelukeskus ja ravintola avataan toukokuussa Naantaliin. Kuva: Naantalin Vierasvenesatama Oy.

NAANTALI. Naantalin vierasvenesataman uusi, kaksikerroksinen palvelurakennus sijoittuu Naantalin rannan länsipäähän. Palvelurakennus kokoaa saman katon alle kaikki veneilijöiden tarvitsemat palvelut, kuten saunat, suihkutilat ja pyykkikoneet. Rakennukseen avataan myös uusi, noin satapaikkainen ravintola.

– Tarkkoja avajaissuunnitelmia ei ole vielä tehty, mutta tähtäämme siihen, että rakennus olisi Naantalin Venemessuihin mennessä avauskunnossa. Rakennus kootaan valmiista moduuleista, ja moduulien saavuttua rakennuksen pitäisi olla avausvalmis noin neljässä viikossa, kertoo Miska Pekkola Naantalin Vierasvenesatama Oy:sta.

Uudessa ravintolassa aloittaa suomalaissyntyinen, Australiassa pitkään työskennellyt keittiömestari, ja tarjolla tulee olemaan nopeaa mutta tyylikästä grilli- ja barbequeruokaa. Ravintolalla on lisäksi A-oikeudet, ja erityisesti viinitarjontaan panostetaan.

– Keittiömestarimme tuo uusia tuulia suomalaiseen ruokakulttuuriin. Otamme ehdottomasti viinilistalle myös Naantalin uutta Brinkhall Sparkling -omenakuohuviiniä riippuen viinin valmistumisaikataulusta, Pekkola lisää.

Palveluiden keskittämisen ohella Naantalin Vierasvenesatama Oy aloittaa kesällä myös ruokakassipalvelun yhteistyössä paikallisen K-Marketin kanssa.

– Olemme saaneet paljon palautetta siitä, miten ruokakaupat sijaitsevat liian kaukana satamasta. Rantaan ei ole mahdollista avata ruokakauppaa, joten veneilijät voivat tilata kauttamme ruokaa paikallisen K-Marketin hinnoin. Toimitamme ruoan asiakkaalle ja perimme viiden euron kuljetusmaksun, Pekkola jatkaa.

Essi Heinonen