Sauna naantalilaisille talviuimareille

Monet naantalilaiset talvi- ja kylmävesiuinnin harrastajat ovat toivoneet lämmintä rantasaunaa joko Taimoon tai Nunnalahteen. Naantalissa on kuitenkin jo nykyisellään kolmaskin talviuintipaikka, jonka yhteydessä on tarjolla lämmin sauna. Naantalin Purjehdusseuran tukikohdassa Lammasluodossa on sekä uinti- että saunomismahdollisuus sunnuntai-iltapäivisin pientä maksua vastaan.

Ehdotan, että Naantalin kaupunki tukee kuntalaisten talviuintiharrastusta ja käynnistää keskustelun Purjehdusseuran kanssa talviuinti- ja saunomisajankohtien lisäämiseksi vaikkapa siten, että sunnuntain lisäksi sauna olisi lämpimänä vaikkapa parina arki-iltanakin.

Kaupunkilaiset voisivat ostaa saunalippuja vaikkapa kymmenen kappaleen nipuissa euron tai parin käyntihinnalla ja kaupunki voisi maksaa Purjehdusseuralle vaikkapa vitosen tai jonkun muun sopivan summan jokaista käytettyä saunalippua vastaan.

Tämä olisi kuntalaisia hyödyttävää hyvää yhteistoimintaa julkisen yhteisön ja kolmannen sektorin toimijan kanssa. Kaupungin ei tarvitse investoida saunaan ja ylläpitää sitä, Purjehdusseura saa kaipaamaansa tukea hyvään harrastustoimintaan ja Lammasluodon kehittämiseen ja kuntalaiset saavat hyvän talviuintipaikan Lammasluodossa, jonka imago vesiharrastustoiminnan keskuksena tästä entisestään vahvistuu. Kaikki osapuolet hyötyvät.

Anne Pentti